Новим сенатором у США стала українка

Дата: 14.09.2017
Автор:

Вікторія Спартц - новий сенатор штату Індіана

Американку українського походження Вікторію Спартц обрали новим сенатором штату Індіана. Про це повідомляє «Європейська правда».

38-річна Вікторія Спартц замінить на посаді, яку вона обійматиме до 2020 року, 72-річного сенатора Люка Кенлі, який йде на пенсію.

Вона перемогла шістьох інших кандидатів, включно із Деном Шмідтом, який раніше працював з колишнім губернатором Майком Пенсом, а також Меган Уайлз, президента ради міста Ноблсвіль, чию кандидатуру підтримав Кенлі.

Зазначається, що Вікторія Спартц переїхала з України до США 17 років тому. Після Київського економічного університету вона отримала диплом магістра Університету Індіани і тепер там викладає, але планує піти з посади, щоб уникнути конфлікту інтересів. Спартц очолює осередок Республіканської партії округу Гамільтон.

Спартц віддала належне американцям за надану можливість. «Сильні та розумні американці зробили мене сильною американською жінкою. Наш час приймати свободу і передавати її іншим поколінням», – сказала вона.

До слова, 5 серпня 2017 року у Чикаго померла Ксенія Бурачинська – героїня знаменитої пісні «Гуцулка Ксеня», написаної ще 1932 року.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру