У Межигір’ї стартували зйомки фільму “Крути 1918. Захист”

Дата: 11.09.2017
Автор:

У колишній резиденції Януковича в Межигір’ї стартували зйомки повнометражної драми “Крути 1918. Захист” режисера Олексія Шапарєва, яка присвячена 100-річчю бою під Крутами – трагічних для України подій, де близько 300 студентів і юнкерів протистояли багатотисячній більшовицькій армії.

Фільм розповідатиме історію молодих людей – героїв свого часу, які самовіддано стали на захист Батьківщини. У бою під Крутами, взимку 1918 року, багато хто з них заплатив своїм життям заради незалежності України. На тлі цих трагічних для країни подій зароджується кохання головних героїв картини – Софії та Андрія.

Головну жіночу роль у стрічці грає Надія Коверська. За словами актриси, її героїня Софія – це вона сто років тому, з такими ж поглядами і думками.

“Моя героїня втрапила у любовний трикутник, але він виявиться щасливим для кожного, хоча і буде складним. Я полюбила свою героїню по сценарію, тому що через призму її ми розуміємо настрій суспільства у 1918 році, і це найважливіше. Там будуть деякі аналогії, які я сподіваюсь глядач сам зможе зрозуміти і побачити, і зробити якісь висновки”, – зазначила виконавиця головної ролі. Глядач побачить на екрані і сімейство Ступок, і міністра культури Євгена Нищука в одній із ролей. А з історичних постатей – президента Грушевського і головного отамана військ УНР Симона Петлюру.

Автор сценарію Костянтин Коновалов розповідає, що працював над стрічкою з 2008 року. За основу брав мемуари командира бою під Крутами Аверкія Гончаренка.

“Ми поклали в основу його власні мемуари. Все писали по першоджерелах. Багато нас хотіли консультувати, але історики не були очевидцями тих подій, а ми брали власне ті матеріали, які були написані учасниками того бою. За сценарієм правнук Аверкія приїхав з Америки в Україну і розказує про свого прадіда-українця. Ця тема необхідна для українців, я багато до цього робив військового екшену. Людям це цікаво”, – зазначив сценарист.

За словами режисера Олексій Шапарєва, ця картина потрібна кожному громадянину України, адже всі ми маємо пам’ятати про подвиг студентів, які самовіддано виступили проти “більшовицької чуми”. Кожен повинен розуміти і цінувати особисту свободу, свободу свого народу і своєї країни.

Фільм знімається за підтримки Держкіно України. Загальна вартість виробництва – 52 мільйони гривень. Очікується, що виробництво картини завершиться у травні 2018-го року.

www.uain.press

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру