В Україні стартують міжнародні військові навчання Rapid Trident-2017 (”Швидкий тризуб”), у яких візьмуть участь військові 14 держав

Дата: 07.09.2017
Автор:

Військовослужбовці Молдови братимуть участь у Міжнародних навчаннях Rapid Trident-2017 (”Швидкий тризуб”) у Львівській області попри заборону президента цієї країни Ігора Додона.

Про це йдеться на сайті Міністерства оборони Молдови.

”Контингент Національної армії, до якого входить 57 солдатів, бере участь у навчаннях Rapid Trident 2017 в Міжнародному миротворчому центрі ”Яворів” в Україні з 7 по 23 вересня”, – заявили в оборонному відомстві країни.

Як підкреслив командуючий молдавського контингенту, мета навчань полягає у розвитку рівня взаємодії та сумісності військ, зміцненні обороних спроможностей та покращення іміджу молдавської армії на міжнародній арені з метою подальшого залучення до участі у миротворчих операціях.

Раніше президент Молдови Ігор Додон призупинив рішення уряду про залучення молдавських військових до навчань Rapid Trident-2017 («Швидкий тризуб»), за участі військових США, України, Грузії та цілого ряду держав НАТО.

Проте уряд Молдови ухвалив рішення про участь молдавських військових у навчаннях. Прем`єр-міністр Павло Філіп наголосив, що у Додона немає вагомих причин забороняти молдавському контингенту брати участь у міжнародних військових навчаннях.

У  навчанняx Rapid Trident-2017 візьмуть участь понад 2,5 тис. військовослужбовців з 14 країн світу, передає УНІАН.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру