У військово-патріотичному таборі “Холодноярщина” взяли участь і білоруси

Дата: 06.09.2017
Автор:

 У славетному урочищі Холодний Яр, що на Черкащині, втретє відбувся військово-патріотичний табір «Холодноярщина», організований громадською організацією «ВМР «Національний Альянс».

Учасниками табору стали 30 юнаків та юначок з міст України: з Черкас, Києва, Полтави, Власівки, Львова, Луцька, Острога, Радивилова, Корсунь-Шевченківського, Миколаєва, Кременчука, та з Білорусі.

Молодь не лише займалася практичними заняттями, такими як: основи мінно-саперної справи, тактика ведення бою в групах, тактична медицина, поводження зі зброєю, рукопашний бій, виживання в лісі, ножовий бій, орієнтування на місцевості, фехтування палицями, а й мала гутірки та лекції історичної, націоналістичної та іншої тематики.

Таборовики змогли заглибитись в історію Холодного Яру не лише через історичні гутірки та лекції, а й подорожуючи ним. Під час табору кожен учасник подолав близько 40 км. Саме це допомогло заглибитись у часи Гайдамаччини і Холодноярської республіки та передати їм увесь нескорений дух урочища.

- Цьогоріч ми продовжили традицію Черкаського осередку та організували табір «Холодноярщина» вже втретє. Табір не лише вишколює учасників, а й дає можливість відчути дух повстанців, що боролись на теренах Холодного Яру, – розповідає комендант табору Олександр Вовченко. – Табір піднявся на рівень вище, оскільки до лави інструкторів приєднались націоналісти з «УНА-УНСО». Очікуємо плідної та продуктивної роботи з побратимами не лише на цьому таборі, а і на майбутніх заходах. Висловлюємо подяку Черкаському осередку «УНА-УНСО» та керівнику осередка Олександру Карабіну,Черкаському Обласному Молодіжному Ресурсному Центру та Володимиру Панченку. Також дякуємо ЗОШ № 26 та 30 міста Черкаси за надання макетів автоматів для тренувань.

www.procherk.info

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру