Українець, що може викрити російські хакерські атаки, співпрацює з Кіберполіцією

Дата: 21.08.2017
Автор:

У Кіберполіції України відреагували на нашумілу публікацію The New York Times, у якій йшлося про українця, який міг би викрити російське хакерство.

Про це ТСН повідомив очільник департаменту кіберполіції Сергій Демедюк.

“Як тільки ми виявили у відкритих джерелах інформацію про причетність громадянина України до розробки програмного забезпечення, названого “PAS_TOOL_PHP_WEB_KIT”, яке за даними американського СЕRT використовувалося для атаки, кіберполіція одразу почала її перевіряти. Нам вдалося встановити особу (українця), чиї дані були використані під час реєстрації ssl-сертифікату для ресурсу, через який здійснювалося розповсюдження вказаного програмного забезпечення. Можемо лише припустити, що він може бути причетний до створення цього сертифікату”,- сказав він.

Демедюк підкреслив, що хакер не приходив до поліції із зізнаннями у співучасті в атаках, ніхто йому ніяких звинувачень чи підозр не оголошував.

“Зараз цей громадянин повністю співпрацює із правоохоронними органами. Більше того, він погодився надати всю необхідну інформацію та повний доступ до своїх ресурсів, які йому належать, якщо це сприятиме розслідуванню”, – сказав він.

 https://tsn.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру