“Український інтерес” ініціює запровадження свята Української пісні

Дата: 14.08.2017
Автор:

12 серпня 2017 року виповнилося 55 років від дня польоту в космос першого космонавта-українця Павла Поповича. Цей політ був унікальним у багатьох відношеннях.

Уперше в космосі перебували одночасно два космічні кораблі. Уперше відбувся радіо- та відеозв’язок між екіпажами двох кораблів у космосі та Центром управління польотами на Землі.

І тоді на весь світ пролунала українська пісня “Дивлюсь я на небо та й думку гадаю” (слова Михайла Петренка). Відомо, що ця пісня була улюбленою у ще одного видатного українця – конструктора космічних кораблів Сергія Корольова. Саме йому й присвятив свій спів Павло Попович.

Після космічного польоту Павло Попович ділився своїми враженнями: “Коли літав, згадував Україну, мій рідний Узин, тополі край дороги, верби над Россю, дім, у якому виріс, рідних, друзів. І так закортіло додому…”.

Редакція видання “Український інтерес” ініціювала відзначення цієї події на державному рівні запровадженням свята Української пісні саме 12 серпня, коли українська пісня уперше прозвучала на цілий Всесвіт.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру