“Кремінь”: Австралійці знімуть художній фільм про українського тренера

Дата: 10.08.2017
Автор:

Під керівництвом Віктора Коваленка австралійська збірна з вітрильного спорту здобула “золото” на Олімпійських іграх 2000, 2008 і 2012 р. За це отримав прізвисько The Medal Maker – той, хто створює медалі.

 В Україні, з якої виїхав у 1997 р., його називали “Кремінь” – за твердий характер, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

Зніматимуть в Австралії, Китаї, Іспанії і США. Найбільше локацій буде в Україні. У Києві і в рідному місті Коваленка — Дніпрі. Тут почалась його кар”єра.

“Після здобуття чемпіонства СРСР система то винагороджує Кремня, то списує з рахунків. Добровільно-примусово призначили тренером жіночої збірної до Олімпіади1988 р. Ніхто не очікував від Віктора значних успіхів, а він зміг перетворити двох непідготованих спортсменок Ларису Москаленко і Ірину Чунихівську на бронзових призерок Олімпіади з вітрильництва”, – розповідають продюсери “Пронто-фільм”.

Зіграє Віктора Коваленка актор дніпровського театру “Віримо” Олег Шульга.

“У фільмі будуть ще дві знакові фігури, – розповідають продюсери. – Австралієць Мет Белчер, він на час переїзду Кремня до Австралії вже був чемпіоном світу серед юніорів. Прагне потрапити до команди Коваленка. Та китаянка Лія Ксу. Дівчина попри вади зору й слуху мріє завоювати “золото” для країни. Згодом у неї діагностують пухлину кістки. Але Лія готується до олімпіади в Лондоні. Виграти її планує і Мет. Щось неймовірне має статись на Олімпіаді. І ви це неодмінно побачите”, – запевняють продюсери.

Сценарій до фільму написав австралієць Рольф де Хір. Розповів, що змалку на нього справив враження сусід, український емігрант.

“Мене цікавила загадкова Україна, – каже Рольф де Хір – Думав про неї від самого дитинства. Тож коли сперечались, де і що фільмувати, дуже хотів знімати Україну в Україні! Нас застерігали: там війна, небезпечно. Там нема жодної інфраструктури, Але поїхали, найшли багато підходящих місць. І це допоможе розповісти історію Віктора Коваленка у найкращий спосіб”.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру