Контррозвідники СБУ відловили “капітана ЛНР”, який координував отримання зброї з Росії. Тепер він готовий свідчити у Гаазі…

Дата: 31.07.2017
Автор:
Контррозвідка Служби безпеки України затримала керівника служби ракетно-артилерійського озброєння одного з батальйонів “ЛНР” Сергія Семенченка, за яким стежила впродовж року.
Як говориться у сюжеті ТСН, Семенченко був “капітаном” так званої народної міліції “ЛНР”.

При цьому він у своїй бригаді координував прийом російської зброї і видачу її терористам. Затриманий Семенченко був, коли приїхав на підконтрольну Україні територію.

Зазначається також, що терорист активно співпрацює зі слідством.

У своїх свідченнях він підтверджує документально, що луганські бойовики воюють з російською зброєю і під керівництвом росіян.

Також він говорить, що спілкувався з багатьма кадровими офіцерами Російської Федерації – начальником штабу, заступником з бойової підготовки, заступником з озброєння.

За словами Семенченка, всі вони прибувають з російського Новочеркаська, під вигаданими прізвищами та з документами “ЛНР”.

Крім того, в його телефоні і на флешках контррозвідники знайшли багато цінної інформації і фото.

Він також зізнався, що місцеві терористи вже не в захваті від того, що ними керують з Москви.

“Ніхто не в захваті від того, що відбувається. Ні цивільні, ні військові. Військові, які були, вже давно пішли звідти. Давно займаються своїми справами: хто курей вирощує, а хто ще щось. А ті, які приходять, через два місяці їдуть. Вони повинні сидіти, а ми повинні всюди прибирати за ними, відновлювати, фарбувати, білити, будувати. А гроші на будівництво виділяти? Ні. Отримав зарплату, скинувся, купуєш фарбу, якщо треба. Але це все за свої гроші купувалося”, – говорить Семенченко.

Він навіть на фото демонструє, як за власний рахунок маскував схрони з російською зброєю. Каже, що витратив своїх близько 100 тисяч рублів.

Семенченко розповідає, що російських офіцерів контролюють інші російські офіцери з ФСБ.

“Спецпідрозділи називають себе “куполами”. Вони контролюють своїх військовослужбовців, за ними доглядають, щоб не крали, не гуляли, щоб ніякі документи не виходили”, – розповідає затриманий.

Семенченко загрожує від 8 до 15 років за участь у терористичній організації. Втім, цінні докази російської присутності, які він виніс з собою, можуть пом’якшити покарання.

Також він заявив, що готовий свідчити в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру