На Львівщині пройде водночас 5 фестивалів

Дата: 29.07.2017
Автор:

У неділю, 30 липня, на Львівщині відбудеться п’ять фестивалів. Чотири в етностилістиці: «Кульчиці-Фест», «Народні умільці», «Стар’ява-фест», «Куховарня Rado Fest», на якому запланували встановити рекорд, а також екологічний фестиваль у Сокалі.

Як інформує департамент культури ЛОДА, 30 липня у с. Кульчиці Самбірського району відбудеться міжнародний фестиваль української слави «Кульчиці-фест». На батьківщині Юрія Кульчицького і гетьмана Петра Сагайдачного відроджуватимуть народні традиції.

Ще один патріотичний фестиваль запланували у с. Стар’ява Старосамбірського району. Там військово-історичний клуб «Мамай» реконструює бій армії УПА та радянської армії.

У Бродівському замку відбудеться II-й обласний фестиваль «Народні умільці», на якому покажуть роботи талановитих майстрів, майстер-класи, виступи учасників художньої самодіяльності. Будуть кінні прогулянки, дитячі атракціони.

На першому західноукраїнському фестивалі «Куховарня Rado Fest» планують встановити рекорд. У Радехові засервірують автентичними стравами 100-метровий стіл. Стіл завдовжки із футбольне поле заставлять стравами української кухні та частуватимуть усіх присутніх гостей.

«Українські смаколики, фольклор, сучасна музика дозволять не лише із користю провести час, але й поринути у давні українські традиції та символіку»,  додали в обласному департаменті культури.

У Сокалі відбудеться Еко-фестиваль з метою захисту довкілля і привернення уваги людей до екологічних проблем Сокальщини.
Додамо, що у ці вихідні, 29-30 липня, також відбудеться щорічне міське свято у Перемишлянах – День Синього каменя.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру