Художники пофантазували до 100-річчя Української революції: “модернізували” кабінет отамана Чучупаки і перетворили двір церкви у Суботові на аеродром для дерижаблів…

Дата: 28.07.2017
Автор:

Творці українського фантастичного коміксу в жанрі альтернативної історії “ВОЛЯ:The WILL”, події в якому розгортаються на фоні розквіту Української Держави 1918 року, на фоні величезного інтересу до своєї книги провели конкурс фан-малюнків коміксу “ВОЛЯ”.

Днями журі визначило переможців конкурсу.

1 місце – Полковник Кудасов (Леопольд Кудасов) – за образ  майстра-кулеметника на прізвисько Бджоляр, який збиває у повітрі ворожі аероплани (до речі, малюнок увійде до другого тому «ВОЛІ», що нині готується).
2 місце – Назар Педан – за образ отамана Холодного Яру Василя Чучупаки. Художник з Черкас «модифікував» відому реальну світлину отамана, стілець з якої і так «включав уяву» читачів, а тепер ще й отримав фантастичне фонове оснащення кабінету й мало не “інопланетно” модернізовану… бандуру.
3 місце – Артьом Бурлик за зображення академіка Венадського з так само фантастичною суперзброєю у руках…

Усі учасники конкурсу дали волю фантазії, на фантастичний манер перелицювавши реальні події Української революції і Визвольної боротьби 100-річної давнини – у результаті цього науковці й брали до рук суперзброю,  з’являлися крокуючі панцерники, а «модернізована» церква Хмельницького у Суботові на Чигиринщині  ставала базою для дерижаблів УНР…

Черкащанин Назар Педан, який завдяки своєму малюнку отамана Василя Чучупаки здобув у конкурсі 2-е місце, так прокоментував свій задум у стилі стім-панк: “Готуй нових бійців, Холодний Яре!” – так казав Чучупак, коли, оточений москалями, був змушений застрелитись, щоб не потрапити до рук ворогів. В мене ж задумка була простішою – а що, як він тоді не застрелився? Що, як його врятували хлопаки з навороченими механізмами і технологіями? Тоді боротьба за Холодний Яр набрала б зовсім інших обертів. Особливо, якщо це стім-панк…»

Петро ДОБРО

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру