Поки на Харківщині готуються до відкриття пам’ятника гетьману Мазепі, який боровся проти Москви, російські ЗМІ попалися на черговій брехні про «російскіє устрємлєнія Харькова»

Дата: 22.07.2017
Автор:

 22 липня в селищі Коломак Харківської області відбудеться культурно-мистецький фестиваль “Гетьманська слава” та урочисте відкриття пам’ятника Іванові Мазепі з нагоди 330-річчя обрання його гетьманом.

Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” написав Віктор Козоріз, співголова Громадської ради з відзначення 330-річчя обрання Івана Мазепи гетьманом.

Урочисті заходи в Коломаці розпочнуться вже о 9.00 з молитви за гетьманом Мазепою, яка проходитиме у місцевій Свято-Воскресінській церкві. А об 11:00 у районному будинку культури розпочнуться різні культурно-просвітницькі заходи, в т. ч. виставка плакатів і картин, присвячених гетьману Мазепі, пересувна виставка Харківського історичного музею, презентація книжкової продукції тощо.

Відкриття самого фестивалю відбудеться о 15.00 на місцевому стадіоні, а відкриття й освячення пам’ятника І. Мазепі заплановано на 18.00 (за київським часом).

О 20.30 на місцевому стадіоні розпочнеться прем’єра опери “Мазепа”, в якій буде задіяно більше 200 артистів та обслуговуючого персоналу.

Тим часом  в ефірі телеканалу “Росія 24″ з’явився поспіхом зроблений росіянами сюжет про те, що співробітники Харківського заводу залізобетонних конструкцій нібито влаштували протест з вимогами негайно відновити економічні зв’язки з РФ.

Журналісти харківського видання 057.ua провели власне розслідування і довели, що сюжет російських пропагандистів є постановочним.

Пропагандисти запевняли, що підприємство знаходиться на межі банкрута через припинення співпраці з російськими підприємствами. Проте зазначений завод вже років 20 як не співпрацює з Росією, а сам ролик знімали явно не на його території.

Робітники цього харківського підприємства насміхаються над російськими пропагандистами, які, готуючи брехливе відео, навіть не вияснили хоча б мінімальну інформацію про те, скільки людей на ньому працює і навіть що воно виробляє. У російській брехні звучить «інформація» про 500 робітників, які начебто прагнуть продавати Росії продукцію машинобудування, насправді ж на зазначеному у відео підприємстві працює всього 70 чоловік, які займаються залізо-бетонними виробами…

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру