Етнодень у краєзнавчому музеї в Черкасах розповів про магічні особливості традиційного одягу українців

Дата: 17.07.2017
Автор:

У Черкаському обласному краєзнавчому музеї, в ході підготовки до 100-річного ювілею закладу, відбувся Етнодень. 

Для учасників заходу було проведено авторську екскурсію «Цікаві та магічні особливості традиційного одягу Черкащини» від Вікторії Наумчук, завідувача відділу етнографії ЧОКМ.
Автором ідеї та учасником заходу є Тетяна Григоренко, провідний науковий співробітник методичного відділу. У проведенні свята взяли участь Валентина Хілобок, старший науковий співробітник відділу етнографії; Оксана Черкашенко, вчений секретар; Вікторія Огієнко, старший науковий співробітник відділу науково-просвітницької та виставкової роботи; Андрій Лементар, музейний доглядач.

Під час екскурсії відвідувачі були активними учасниками театралізованого інтерактивного дійства: брали участь в усіх етапах щодо створення полотна та одягу; пригощалися смаколиками; переглянули фотографії із зображенням автентичних строїв Середньої Наддніпрянщини; були глядачами та учасниками дефіле в традиційному одязі Черкащини та вчилися вишивати під час рукодільного практикуму від Марини Філь – однієї із активних учасниць смілянського гурту «Дивина».

Гостей свята зацікавив майстер-клас «Лялька-мотанка» від Людмили Медведевської, художниці ЧОКМ. Кожен з учасників виготовив ляльку-мотанку для себе як оберіг.

https://culture.ck-oda.gov.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру