У Чорному морі розгортаються спільні військові навчання України, США та ще 15 союзних держав

Дата: 10.07.2017
Автор:

 Українсько-американські військові навчання Sea Breeze пройдуть 10-22 липня у Чорному морі. У них візьмуть участь збройні сили в цілому 17 держав. Про це йдеться в повідомленні командування збройних сил США в Європі (EUCOM).

Ще вчора у Одесу прибули корвет з Румунії та три військові кораблі з Туреччини (один з них – підводний човен), а літаки транспортної авіації ВПС США та Угорщини доставили службовців спецпідрозділів НАТО (включно з військовими водолазами).

У нинішньому році в маневрах, крім організаторів США і України, будуть задіяні військові частини Бельгії, Болгарії, Великобританії, Греції, Грузії, Канади, Франції, Італії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Португалії, Туреччини та Швеції. Навчання пройдуть за участю підрозділів сухопутних, військово-морських сил, а також частин морського десанту.

Метою маневрів оголошено поліпшення взаємодії і гнучкості застосування збройних сил країн-учасниць, посилення засобів спільного нанесення удару.

Проводитиметься відпрацювання військово-морських операцій по ізоляції поля бою, застосування засобів протиповітряної оборони, заходів по боротьбі за живучість кораблів, пошуково-рятувальних операцій.

Організатори Sea Breeze заявляють, що їх проведення направлено на забезпечення стабільності в Чорноморському регіоні.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру