На Донеччині поліція піймала “казачьєго атамана” фейкової “ДНР”

Дата: 03.07.2017
Автор:

“Генерал-майора” терористів затримали поліцейські Волновахи на блокпості. Про це повідомляється на офіційній сторінці поліції Донеччини у Facebook.

66-річний “атаман регіонального казачьєго обьєдінєнія «ДНР»” рухався до Бердянська, щоб побачитись із товаришем. Проте зустрітися вже не вдасться – під час перевірки на контрольному пункті пропуску чоловік, який згідно з його документами керує полком “казаков” фейкової “республіки”, був затриманий правоохоронцями.
На одному з контрольних пунктів пропуску поблизу Волновахи правоохоронці зупинили літнього чоловіка, який їхав до Бердянська в гості до своїх знайомих, але під час перевірки викликав підозру у поліцейських.
Виявилося, що місцевий мешканець Макіївки має офіційне посвідчення атамана «ДНР» та дозвіл на зберігання шашки, кинджала та нагайки.
Було встановлено, що перед правоохоронцями – діючий “генерал-майор” регіонального “казачьєго” об’єднання «ДНР». Він розповів, що у 2011 році почав керувати полком, до складу якого входило 90 рядових козаків. У 2014 році, коли місто захопили окупанти, «казакі» приєдналися до терористів
До обов’язків полку входили охорона кордонів, спільні патрулювання на окупованій території. Крім того, атаман «зомбував» молодь, займаючись агітацією на підтримку влади фейкової “республіки”.
Наразі із головним казаком «ДНР» спілкуються оперативники та слідчі Волноваського відділу поліції.
За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 256 Кримінального кодексу України (Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Яка "руспубліка" - таке і посвідчення з намальованим оленем у її "генерала"

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру