Черкасами ходили… воїни УНР

Дата: 17.06.2017
Автор:

Фотолітопис, хронікально-документальний фільм, виставку про миттєвості української історії презентували 16 червня на Соборній площі Черкас. Заходи відбулися в рамках відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років.

Черкащани, зокрема, мали змогу переглянути прем’єру хронікально-документального фільму «За Україну! За її волю! (миттєвості української історії)» відомого українського кінорежисера–документаліста Сергія Буковського та відеоролик від Центрального державного кінофотофоноархіву України імені Гордія Семеновича Пшеничного «Черкащина у калейдоскопі історії». Окрім цього, у холі Будинку Рад можна було оглянути фотовиставку «Постаті Української національної революції», «Сто перемог України (1917-2017)», фотолітопис «За Україну, за її долю, за честь і волю, за народ»,у якому зібрано та вперше опубліковано максимальний комплект фотоматеріалів часів Української революції 1917–1921 років. Всі ці фото можна буде бачити у холі Черкаської облради до наступної середи, – повідомляють у департаменті культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА.

У заході взяли участь ре конструктори з Києва в одностроях вояків Армії УНР – тож черкащани першими побачили тих, хто у серпні під час війського параду в Києві до Дня Незалежності, нагадуватиме про те, що справа української Визвольної боротьби – це продовження справи наших прадідів…

В організації заходу взяли участь: Всеукраїнське товариство «Меморіал» імені Василя Стуса, Національна світлинотека «Українська мить», Мистецький фонд імені Короля Данила, Видавничий Дім «Ін Юре» за підтримки Черкаської обласної державної адміністрації. Співорганізатор заходу – Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру