Отримавши кулю від снайпера ЗСУ, безпілотник з написом “Новороссія” гепнувся у донбаські бур’яни

Дата: 12.06.2017
Автор:

Дірявий і перемазаний у бур'янах, ворожий безпілотник таки зберіг для українців цінну інформацію...

Аналіз ситуації засвідчив: противник значно активізував здійснення всіх видів розвідки, зокрема повітряної, засобами тактичної і оперативно-тактичної безпілотної техніки. І на фронтовому терені не лише фіксують певні сплески такої-от розвідувальної активності ворога, а й уміють дати раду цій загрозі. Про це пишуть Патріоти України.

Приміром, бійцям однієї з механізованих бригад ЗС України вдалося збити на підльоті до свого переднього краю безпілотник російсько-терористичного батальйону «Призрак». Усередині апарата вони знайшли флешку із цікавими для наших військових матеріалами.

— Ми вивчили ці матеріали, і треба визнати: війська ворога непогано відпрацювали питання маскування, відчувається рука професіоналів — кураторів із Південного військового округу Російської Федерації. Ми добре знаємо їхній почерк, тому тут обізнатися неможливо, — аналізує трофей заступник комбата. — Але й вони припускаються певних помилок. І гріх ними не скористатися, що ми успішно й робимо.

Найпримітніше те, що згаданий квадрокоптер знищено зі снайперської гвинтівки Драгунова. Тоді якраз над групою бійців батальйону, яка вийшла у визначений район, спробував зависнути повітряний засіб розвідки противника. Цей безпілотник, як з’ясувалося, раніше неодноразово баражував над нашими позиціями, важливою автотрасою й корегував мінометний вогонь росіян.

— Наші хлопці ходили за «нуль» і під час спостереження за ворожими позиціями та виявлення розтяжок, мін, запобігання проникненню ДРГ почули роботу двигунів квадрокоптера. Той саме розпочав стеження за переміщенням цієї групи й перебував на висоті приблизно 200 метрів, — розповідає наш боєць. — Українські воїни спрацювали так, як їх навчали, — сховалися, замаскувались і приготувалися ліквідувати зловісне вороже «око». Це зробив єдиним пострілом один із найкращих наших снайперів. Він ліг на спину і в такому положенні поцілив у безпілотник.

Невдовзі збитий засіб аеророзвідки вдалося знайти. Його було покрито наклейками батальйону «Призрак». Бійці одразу витягли з нього акумулятор, щоб апарат автоматично не показував його місце перебування, і стали вивчати інформаційне начиння.

Сподіваємося, що таку успішну роботу наших вояків належним чином відзначать  - маються на увазі відповідні гарантовані державою в таких випадках виплати. Належні документи для цього в батальйоні уже підготовлено.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру