Bellingcat опублікував докази російського походження “Бука”, що збив авіалайнер МН-17

Дата: 05.06.2017
Автор:

Покрасувавшись біля "Бука" і брудної калюжі, російський механік дав "відсутню ланку" міжнародному розслідуванню військового злочину зі збиттям цивільного авіалайнера

Дослідницька група Bellingcat опублікувала дві нових доповіді щодо ракетної установки “Бук”, з якої було збито літак рейсу МН-17.

У першій з них опублікована нова фотографія російського “Бука”, зроблена до трагедії. Ця фотографія була поширена російським механіком, який був у Курську, ймовірно, навесні 2013 року.
Команда Bellingcat називає фотографію “відсутньою ланкою”.

“Ця фотографія “Бука 332″, на якій повністю видно бортовий номер, а також маркування негабаритного вантажу, – остання за часом зйомки з виявлених нами, знятих до його транспортування в колоні в червні 2014 року, коли друга цифра бортового номера була вже зафарбована”, – йдеться в доповіді. Там зазначається, що білі цифри, маркування центру мас і негабаритного вантажу на цій фотографії розташовані в тих же місцях, що і на фотографіях і відео з “Буком 332″, знятих у Росії в червні 2014 року і в Україні в липні 2014 року.

Ця установка “Бук” була ідентифікована як “Бук 332″ 53-й зенітно-ракетної бригади (військова частина 32406).

Також встановлено, що фотографія механіка була знята в парку техніки 53-ї бригади в селищі Маршала Жукова під Курськом.

“Фотографія механіка була знята в парку техніки бригади, що можна встановити за ще однією фотографією, знятою там же і завантаженою курсантом в серпні 2014 року. На цій фотографії видно той самий рожевий контейнер для ракет “Круг”, що і на фотографії “Бука 332″, знятої механіком. Ця фотографія має геотег в парку техніки 53-й бригади в селищі Маршала Жукова під Курськом. Достовірність геотегу підтверджується порівнянням елементів фотографії з супутниковим знімком”, – йдеться в доповіді.

Знайдений фотоальбом механіка був завантажений у інтернет-мережу в лютому 2015 року, проте в ньому не вказано ані ім’я механіка, ані інформація, де і коли були зняті фотографії. “Журналістці РБК Інні Сидорковій вдалося поспілкуватися з людиною, пов’язаною з цією фотографією. Він підтвердив, що це механік зі знімка Бука 332 і, за його спогадами, в 2013 році він перебував у Курську. На питання журналістки, чи можливо, що це 2014 рік, він відповів, що “це можливо”. Крім фотографії “Бука 332″, в цьому альбомі присутні фотографії заряджаючої машини 9А85 комплексу “С-300″, машини спеціального призначення (можливо, 9С52 “Поляна-Д4″ і ще однієї установки комплексу “Бук-М1″, – йдеться в доповіді.

Bellingcat приходить до висновку, що дана фотографія напевно була зроблена в 2013 році, хоча існує невелика ймовірність того, що вона була зроблена навесні 2014-го.

У другій доповіді опубліковані дані російських солдатів, які перевозили “Бук” до російсько-українського кордону.

Як відомо, міжнародна команда з розслідування катастрофи літака “Боїнг” рейсу МН17, що сталася 17 липня 2014 року, прийшла до висновку, що лайнер був збитий ракетою, випущеною з ЗРК “Бук”, доставленого з Росії на територію Донбасу, контрольовану бойовиками.

Слідчі збирають інформацію про двох фігурантів справи і називають їхні імена. Також зазначається, що офіційно підозрюваних наразі немає.

Нагадаємо: катастрофа збитого з окупованої території Донббасу літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів і 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей.

www.pranda.com.ua

Ще один російський вояка, поблискавши лисиною на фоні гламурно-рожевого ракетного контейнера, дав змогу точно визначити місце дислокації кривавого "Бука"

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру