Україна і Франція розпочинають зйомки фільму про Київську княжну, до якої хотів “примазатися” Путін

Дата: 01.06.2017
Автор:

Українська компанія Kinorob та французька Dadafilms анонсували початок зйомок історичної драми “Анна Київська” (Anna de Kiev). Про це повідомляє Новое время.

Зйомки байопіку заплановані на літо-осінь 2018 року на території Франції і України, а в широкий прокат “Анна Київська” вийде у 2019 році.

Зараз картина знаходиться на фінальній стадії написання сценарію та вже узгоджено основний склад знімальної групи.

Режисером-постановником картини виступить триразовий володар премії Сезар Ів Анжело, а оператором – Сергій Михальчук.

“Наша основна мета – створити якісний історичний фільм для широкої аудиторії, зрозумілий глядачеві і в Україні, і у Франції, і в інших країнах. Також фільм продемонструє широкій громадськості виняткову роль, яку зіграла династія Ярослава Мудрого у французькому державотворенні. Історія княжни Анни Ярославни може стати поворотним моментом для перегляду геополітичної ролі України за останні 1000 років, що особливо актуально в умовах нинішнього повернення України в Європу і боротьби за свою ідентичність”, – зазначає продюсер проекту Єгор Олесов (“Незламна”, “Сторожова застава”, “Поліна”).

Сюжет фільму заснований на історичному романі французької письменниці Жаклін Доксуа “Анна Київська, королева Франції”. Це історія про київську княжну Анну – доньку Ярослава Мудрого, яка стала королевою та привносить пору розквіту в історію Франції.

“Історична постать Анна Ярославни сповнена величезної енергії, і сьогодні, як і 1000 років тому, приковує пильну увагу і нерідко стає предметом історичних суперечок в сучасній Європі. Наш фільм покликаний дати вичерпну відповідь щодо походження княжни Київської – королеви Франції”, – наголошує продюсер проекту Оксана Мельничук.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру