“Москітний флот” ВМС України отримає ще чотири нові ракетні катери “Гюрза-М”

Дата: 27.05.2017
Автор:

З метою підвищення боєздатності вітчизняних ВМС триває розробка сучасної протикорабельної ракети, якою будуть озброєні перспективні ракетні катери “Гюрза-М”.

Додадкові два ракетні катери надійдуть на озброєння вже до 2 липня – Дня Військово-Морських Сил України, ще два – до середини серпня. Про це заявив командувач ВМС віце-адмірал Ігор Воронченко.

Нагадаємо, непомітна для радарів “Гюрза” вже “жалила” російські ВМС. Протичовновий фрегат ВМС РФ «Смєтлівий» після невдалого випаду в Чорному морі проти українського фрегата “Гетьман Сагайдачний” вимушений був тікати від трьох катерів “Гюрза”, які наблизилися до нього впритул непоміченими – завдяки технології “Стелз”.

Також Україна продовжує будівництво головного корабля серії багатоцільових корветів проекту 58250, відповідне фінансування вже виділено.

Є у нашої країни і плани збільшення корабельного складу, як за рахунок придбання кораблів в інших країнах, так і шляхом власного будівництва, зазначив Воронченко.

Як повідомлялося раніше, Україна повинна отримати сучасні Військово-морські сили у складі надводних і підводних кораблів, морської авіації і морської піхоти, сил спеціальних операцій, а також інших компонентів, що адекватно відповідають загрозам з моря.

www.patrioty.org.ua

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру