У день свого свята музеї України зроблять акцент на історії, яка замовчувалася

Дата: 18.05.2017
Автор:

18 травня у всьому світі відзначають Міжнародний День Музеїв. З цієї нагоди музеї готують мистецькі та культурні заходи: екскурсії, лекції, виставки, квести, і кожного року вони присвячені певній темі. У 2017 це: «Музеї і суперечлива історія: розповідаючи про замовчуване», яка наголошує на ролі музеїв як центрів, що працюють на благо суспільства і є комунікаторами у просуванні мирних стосунків між людьми.

Що приховують стіни київських музеїв, які таємниці та артефакти ховаються у темних приміщеннях храмів історії, та як працюють самі музеї:

День музеїв в Музеї Ханенків 201718 травня 2017 – 28 травня.

Усього десять днів в експозиціях музею буде представлено унікальні предмети й цілі групи, які роками «мовчали» у фондах. Ці предмети розкриють складні й суперечливі історії цивілізаційного прикордоння – географічного і культурного. Історії про тріумф і зраду, про визиск і насилля, про конвівенсію та конфронтацію, про взаємність і відчуження між європейцями та азійцями, християнами, мусульманами та іудеями, народами Старого й Нового світів.

Ніч в музеї історії НаУОА18 травня 2017, 21:00.
У підземній галереї, розташованій в старовинних приміщеннях – господарських підземеллях монастиря капуцинів XVIII ст. – надає її експозиційним залам особливої духовної атмосфери, яка приваблює численних відвідувачів.

День музеїв в Київській картинній галереї18 травня, 11:00
Нацiональний музей «Київська картинна галерея».
З нагоди міжнародного дня музеїв, 18 травня музей буде відкритий для відвідувачів. В цей день вхід у музей та усі заходи з нагоди свята – безкоштовні.

Міжнародний день музеїв у Музеї історичних коштовностей України. 18 травня, 10:00.
Цього дня музей пропонує відвідувачам безкоштовно переглянути актуальні експозиції та готується низка тематичних екскурсій, які проводитимуть протягом усього дня.

Міжнародний день музеїв у Музеї Гончара. 18 – 19 травня 2017
Музей підготував заходи, під час яких Ви дізнаєтесь про замовчувані елементи української культури: співи, танці, традиції.

Акція «Ніч у музеї». 18 травня, 14:00. Національний музей українського народного декоративного мистецтва
Під час заходу відбудеться презентація фільму «Катерина Білокур», перформанс «Про що скриплять музейні скрині» та дефіле в авторських костюмах

Презентація проекту «Під наглядом»18 травня, 18:00. Історико-меморіальний музей Михайла Грушевського
Дотримуючись визначеній темі Міжнародного дня мухеї, музей Грушевського підготували проект-інсталяцію «Під наглядом» (за документами ГПУ).

Ніч у Музеї «Київська фортеця»18 травня, 19:00.
До Міжнародного дня музеїв Театр «Маскам Рад» і Київська Фортеця представляють Інтерактивну екскурсію по Київській Фортеці «Прогулянка з Бароном і Баронесою фон Мюнхгаузен».

Театралізована вечірня екскурсія «Голоси століть»18 травня, 18:30. Музей історичних коштовностей України.
Музей пропонує вечірню театралізовану екскурсію. Цього разу на відвідувачів чекають мандрівка в часі та зустрічі з представниками еліт різних культур минулого: Великої Скіфії 4 ст до н.е, Київської Русі періоду її розквіту, Гетьманщини.

Мистецький захід «Скандинавська Ніч»20 травня, 18:00. Музей історії Києва.

За підтримки посольств Данії, Норвегії і Швеції відбудеться подія, присвячена культурі скандинавських країн, під час якої Ви зможете зануритись у, здебільшого маловідоме нам, минуле та сучасне Скандинавії.

Ніч в Музеї 2017: «нічний ХЛАМ»20 травня, 21:00. Літературно-меморіальний музей-квартира П. Г. Тичини.
В програмі вечора джазова музика та композиції 20-х рр., перегляд шедеврів авангардного кіно, літературний майданчик, театралізовані дійства, ігри 20-х рр., та багато-багато іншого.

День музеїв 2017 в Музеї Тараса Шевченка20 травня, 12:00.
Тема цьогорічного Дня музеїв – «Музеї і суперечлива історія: розповідаючи про замовчуване». Тому у музеї Шевченка продемонструють «замовчуваний» бік роботи музею – його таємні приміщення, які розкриють секрети функціонування музею «зсередини».

Ніч в Музеї сновидінь20 травня, 20:00.
Завітайте в оповиту вечірнім серпанком простір в будинку 55 по вулиці Чигоріна і дізнайтеся, яким Музей стає під покровом ночі і що за речі відбуваються тут у таку пізню годину.

Європейська ніч музеїв у Національному художньому музеї України20 травня, 20:00.
Таємниці Ночі у НХМУ створені, щоб насолодитися грою мистецьких форм і людського інтелекту, візуальним мистецтвом і музикою. З нагоди Міжнародного Дня музеїв.

 Ніч у музеї «Віднайдені у часі». 20 травня 2017, 22:30. Національний музей історії України.

Нічний музей – це справжній палац, витканий з таємниць, загадок та історичних легенд, рясно оздоблений прекрасними артефактами минувшини, які, здається, оживають в мерехтливому світлі каганців, чи, може, й не здається.

«Ніч у музеї» в Софії Київській20 травня, 18:00.
У рамках Міжнародної акції «Ніч музеїв», у «Будинку митрополита» на вас чекає таємниче, майже казкове дійство. Для Вас готується мандрівка експозицією «Шедеври світового вбрання XVIII – XX століть», лекції, перегляд фільму і не лише це.

Хрещатицькі гуляння до Міжнародного дня музеїв20 травня 2017, 13:00. Будинок-музей Тараса Шевченка в Києві

Відчуйте настрій ярмаркової феєрії, що панувала на Хрещатицькому майдані ХІХ ст. Автентичні пісні, народні танці виконають кобзарі Стрітівської вищої педагогічної школи кобзарського мистецтва та тріо бандуристів «Чарівні струни».

Ніч з Музеєм. 20 травня, 19:00. Музей театрального, музичного та кіномистецтва України
Музейна ніч складатиметься з трьох частин. Ви почуєте невигадані історії про пристрасне життя світових театральних знаменитостей; ви поринете в світ старих кінофільмів. Також на Вас чекає унікальний музичний перформанс, але… Всі сюрпризи музей відкриє 20 травня.

Історія людства суперечлива. Потрібно вміти розуміти, сприймати та критично підходити до усіх її елементів. Навчити цього – саме це намагатимуться робити музеї цьогоріч. А ще: показати, як музеї працюють з травматичною пам’яттю та заохотити відвідувачів мислити, виходячи за межі своїх особистих спогадів. Адже прийняття є першим кроком в розбудові майбутнього під гаслом примирення.

 http://kyiv-online.net/

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру