У Навчальному центрі “Оршанець” завершили підготовку 262 прикордонників

Дата: 12.04.2017
Автор:

262 молодих прикордонники  отримали 12 квітня свідоцтва про закінчення навчання в центрі підготовки молодших спеціалістів державної прикордонної Служби України в Оршанці під Черкасами.

За словами начальника навчального центру полковника Дмитра Коцеруби, цьогорічний випуск особливий, оскільки курсанти проходили навчання не 6 місяців, як зазвичай, а три.

- У зв’язку з бойовими діями виникла необхідність змінити порядок набору в Державну прикордонну службу. Якщо раніше ми їх вчили 6 місяців, то зараз 3 місяці. Але прискорена програма не впливала на якість. Вони вивчили свої посадові обов’язки, навчились застосовувати їх на практиці, навчились користуватись усіма зразками зброї, яка є на державному кордоні, – розповів полковник Коцеруба.

За його словами, випускники навчального центру будуть виконувати завдання по всьому кордону України, в тому числі і в зоні проведення антитерористичної операції.

- Їх головна задача – охорона державного кордону, забезпечення територіальної цілісності нашої держави, – наголосив полковник.

Із 262 випускників цьогоріч 66 дівчат. Відразу після випуску усі вони повернуться у свої прикордонні загони.

Як сказав начальник навчального центру, серед випускників є представники майже всіх прикордонних загонів, яких в Україні 20.

Випускниця Ольга Павленко родом з Одеської області. Говорить, витримала підсумкові іспити, бо була гарна підготовка.

- Рідні пишаються мною, бо не кожна жінка має сили та натхнення служити в прикордонній службі України, – розповідає Ольга.

Інший випускник, Ігор Поляков із Маріуполя зізнається, що нині обстановка в його рідному місті напружена.

- Ми молодь, міняємо старше покоління, думаю, ситуація налагодиться. Вирішив піти в прикордонну службу, бо не хочу допускати, щоб якісь контрабандисти проходили через кордон і не були покарані, – говорить Ігор.

За словами Дмитра Коцеруби, цьогорічні випускники склали іспити краще, ніж минулих років, а тому й захищатимуть український кордон ще професійніше.

www.procherk.info

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру