Кабмін ухвалив контрзаходи по недопущенню на український ринок антиукраїнських книг з Росії

Дата: 06.04.2017
Автор:

Українофобну макулатуру не впускатимуть з-за російського "парєбріка"

У середу, 5 квітня, Кабінет міністрів ухвалив ключові документи на виконання закону щодо обмеження доступу на український ринок друкованої продукції антиукраїнського змісту.

Як зазначив віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко, мова йде про два Порядки, які визначають процедури надання дозволів на ввезення книг із РФ та/або походженням із РФ, а також вилучення із обігу продукції, яка буде поширюватися в Україні без дозволів після введення в дію урядових рішень.

Віце-прем’єр зазначив, що обидва документи набувають чинності через 30 днів після їх офіційної публікації.

Дозволи буде надавати Держкомтелерадіо, на відповідність Критеріям оцінюватиме Експертна рада. Протягом 10 днів імпортер російської книги отримуватиме дозвіл або обґрунтовану відмову з вичерпного переліку причин, обумовлених законом. Дозвіл надається безоплатно та є чинним протягом дії угоди імпортера із власником прав на видання.

“З моменту набуття чинності документів ми офіційно відсікаємо поширення будь-якої путінської книжкової пропаганди, захищаємо та стимулюємо український книжковий ринок, а також заохочуємо наші видавництва до опанування тих сегментів книжкового ринку, які на 100% були “під росіянами”", – наголосив Кириленко.

Нагадаємо, у грудні 2016 року Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає введення дозвільного принципу для всієї книжкової продукції походженням із країни-агресора.

www.obozrevatel.com

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру