У Національному музеї історії в Києві розкажуть про часи римських легіонів на півдні України

Дата: 31.03.2017
Автор:

“Під захистом римських орлів: військова присутність Риму на Півдні України у І–IV ст.” – лекція з такою назвою буде присвячена вітчизняній історії перших століть нової ери – періоду, коли південь сучасної України охороняли орли на римських знаменах.

Протягом І ст. н.е. кордони Римської держави присунулися впритул до Дунаю, а вже за імператора Траяна (98–117) вони поширилися на північ, на території сучасних Одеської, Херсонської, Миколаївської областей та Криму. Римські військові гарнізони перебували у багатьох містах і фортецях Північного Причорномор’я. На півдні України будувалися римські фортеці, кам’яні дороги та римські лазні. Тут відбувалися гладіаторські бої, де на арені билися люди і тварини.
Лекцію прочитає Артем Папакін, кандидат історичних наук, викладач історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
Військовий одяг, озброєння та спорядження римських легіонерів продемонструють реконструктори з клубу “VEMI” – “Вексиляція військ Нижньої Мезії”. Авторські художні реконструкції римських воїнів покаже художник і історик одягу Сергій Шаменков.

Захід відбудеться у приміщенні Національного музею історії України (Київ, вул.Володимирівська,2) – в рамках  проекту “LikБез. Історичний фронт” та історичного фестивалю “Цивілізація”.
Вхід до музею – за квитком (10 грн)

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру