Зірка мегапопулярного серіалу “Вікінги” гордиться тим, що вона – українка за походженням

Дата: 20.03.2017
Автор:

Канадська акторка Кетрін Винник (Katheryn Winnick) – праонука… Івана Винника, поручника 1-ї Запорізької дивізії Армії УНР. Народилася 17 грудня 1977 року в місті Торонто, канадська провінція Онтаріо, у родині вихідців з України. Батьки Кетрін, Леся і Роман, народилися в Німеччині, куди їхні сім’ї вимушені були втікали від радянської влади. Незабаром родини з маленькими дітьми перебралися до Канади.

До 8 років дівчина розмовляла виключно українською, щонеділі відвідувала тамтешню школу імені Цьопи Паліїв та греко-католицьку церкву. Кетрін має двох братів і сестру.

Ще в шкільні роки Кетрін проявляла тягу до акторства і брала участь у різних місцевих постановках. Пізніше вона почала вчитися акторській майстерності в нью-йоркській школі «The William Esper Studio».

Дебют Кетрін Винник як актриси відбувся на телебаченні. У неї були «гостьові» ролі в багатьох відомих серіалах: «Закон і порядок: Злочинний намір», «CSI: Нью-Йорк», «Місце Злочину: Маямі», «Доктор Хаус», «Криміналісти: мислити як злочинець» та інші.

На великому екрані Винник дебютувала у 2001 році у фільмі жахів Майкла Дж. Хейна «Біологічно небезпечний». Професійний рейтинг Кетрін Віннік в якості актриси підвищився у 2004 році, коли їй запропонували роль в комедійному фільмі жахів режисера Джефа Лібермана «Маленький помічник Сатани».

У 2005 році Кетрін Винник вперше з’явилася на екранах у головній ролі фільму-жахів режисера Ріка Бота «Повсталий з пекла 8: Пекельний світ». Критики і глядачі відзначили цікаву роботу актриси і в драмі 2006 року «Поцілуй мене» режисера Вільяма Тайлера Сміта. У фільмі була показана непроста життєва історія професора політології Джуліана, його красуні дружини і студентки Елен. У цьому ж році на екрани вийшли ще два проекти за участю Кетрін Винник: спортивна комедія «Хмара 9», де актриса зіграла разом з Бертом Рейнолдсом, і американська стрічка «Кохання та інші неприємності», цього разу партнерами Винник стали Меттью МакКонахі і Сара Джессіка Паркер.

Кетрін Винник стала дуже популярна у режисерів, і практично кожна роль тепер була головна. У 2007 році режисер Мішель Пулет запросив на головні ролі Кетрін Винник в дуеті з Ніколас Райт в свій психологічний трилер «Точка перелому», сюжет якого оповідав про співробітниці звичайної на перший погляд лабораторії, яка мучилася нав’язливою ідеєю розкрити вбивство, при цьому відчайдушно намагаючись зберегти здоровий глузд.

Вдало Кетрін Винник вписалася і в акторський ансамбль хорору Джо Сімпсона «Розвага», що вийшов в 2008 році. Головних героїнь стрічки- Табіту, Шелбі і Лайзу, об’єднувало жахливе місце, в яке вони потрапили через безневинний на перший погляд інцидент, що стався ще в школі.

У 2010 році актриса знялася в комедійному бойовику режисера Роберта Лукетича «Кілери», де її колегами по знімальному майданчику стали Ештон Катчер, Кетрін Гейґл і Том Селлек. Фільм оповідав про безжального найманого вбивцю Спенсера, який зустрівши симпатичну дівчину Джен, закохується і кидає роботу кілера.

У 2012 році Винник приєдналася до акторського складу історичної теледрами «Вікінги». Серіал створений на основі саг про набіги вікінгів раннього середньовіччя Скандинавії на Британію. Кетрін довірили в ньому головну жіночу роль – войовниці Лагерти, дружини лідера вікінгів Рагнара Лодброка. 4 сезон шалено популярного шоу вийшов у лютому 2017 року.

Кетрін Винник володіє 3-м даном з тайквондо та 2-м – з карате, і чорними поясами з обох видів. Свого часу вона виступала на змаганнях і одного разу завоювала «срібло» (це був чемпіонат Канади з тайквондо). Крім того, актриса – ще й ліцензований охоронець. Може, тому особисте життя Кетрін Винник досі не влаштоване? Напевно, чоловіки побоюються того «воїна», що дрімає в тендітній дівчині…

Кетрін пишається своїм українським походженням і завжди згадує у різних інтерв’ю. «І друзі, і колеги знають про моє походження. Це саме те, що робить мене унікальною з-поміж інших в Голівуді, а там не є так багато акторів з таким корінням». На питання журналістів, чи слідкує вона за подіями в Україні в цей не простий для неї час і що про це вона думає, актриса відповіла: «Я думаю, що Україна переживає дуже важливі часи. Дуже важливо, що українці тримаються один одного, борючись за свободу та демократичні цінності. Сильно вболіваю і підтримую їх прагнення. Вірю, що це все зробить Україну сильнішою, і все завершиться її тріумфом».

www.moviestape.net

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру