У стінах Черкаського національного університету автор підручників з історії України розповів, як “відфутболювати” ворожу брехливу пропаганду

Дата: 07.03.2017
Автор:

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулася зустріч учителів шкіл Черкаської області з автором підручників з історії України Федором Турченком, доктором історичних наук, професором.Подія відбулася в межах заходів з вшанування пам’яті подій початку ХХ століття. Нагадаємо, що 2017 рік проголошено Роком Української революції 1917-1921 років. Відповідний Указ підписав Президент України Петро Порошенко. Цим Указом одним із пріоритетів діяльності органів державної влади на 2017-2021 роки визначено вшанування подій та видатних учасників Української революції 1917-1921 років.

— Важливо, що відзначаючи події тих буремних років, викладачі та студенти нашого університету й учителі з Черкащини змогли поспілкуватися з Федором Григоровичем. Оскільки серед головних напрямків його наукової діяльності — проблеми Української національної революції 1917–1922 рр., український національно-визвольний рух і модернізаційні процеси в Україні (друга половина 1980-х–1991 рр.), — зазначила директор навчально-наукового інституту історії і філософії Наталія Земзюліна.

Професор Федір Турченко

Сам професор Турченко розпочав зустріч розповідями про те, як починалося написання нової української історії після проголошення незалежності.

— Перші шкільні підручники з історії України справді були заскладні, але писалися вони не лише для учнів, а й для вчителів, — зазначив Федір Турченко.
Також науковець презентував учасникам зустрічі свої доробки. Саме про підручники з історії, написані в перші роки незалежності України, та загальнополітичну ситуацію, у контексті якої відбувалася реорганізація шкільної історичної освіти, розроблялися нові програми і концепції історичної освіти, обговорювалися нові навчальні видання, про обставини створення колективом істориків південно-східних областей України перших підручників з історії України для 7–11 класів йдеться у книзі «Україна — повернення історії».

У ній значна увага приділяється спробам проросійських і прокомуністичних політичних сил України вплинути на концепцію та зміст підручників і описується провал цих спроб.

www. cdu.edu.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру