У Гаазі Міжнародний суд ООН розпочинає слухання у звинуваченнях Росії у скоєнні військових злочинів

Дата: 06.03.2017
Автор:

Відсьогодні Україна представлятиме докази злочинів Росії в Міжнародному суді ООН у Гаазі.

Про це пише на своїй сторінці у «Фейсбуці» Президент України Петро Порошенко.

“Історична мить: з 6 березня Україна представлятиме докази злочинів Росії в Міжнародному суді ООН у Гаазі.Правда сильніша за зброю!” – йдеться у повідомленні.

Слухання триватимуть чотири дні.

“Це перші подібні слухання. Вони триватимуть чотири дні. Україна починає правову боротьбу, міжнародну протидію агресії Росії в юридичному полі, протидії окупаціі Криму і Донбасу, масовому порушенню прав людини”, – написала уповноважений з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій та Луганській областях, народний депутат Ірина Геращенко.

Вона зазначила, що у позові проти РФ йдеться про те, що Москва порушила положення Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму і Конвенції про ліквідацію усіх форм расової дискримінації.

“Буде гаряче і непросто, Москва і вся ії пропагандистська брехлива машина теж готуються і дуже рефлексують щодо цього суду. Я знаю, як маленька українська команда останній місяць готувалася до цих перших дебатів, на яких МЗС представлятиме залізна леді українськоі дипломатіі і двигун цієі справи Олена Зеркаль (заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції – ред.), – розповіла Геращенко.

За її словами, матеріали збирали всі українські силові структури, які щодня документують російські злочини: вбивства, поранення, руйнуванння майна, незаконне утримання , системне порушення прав людини. Слухання йтимуть англійською і будуть транслюватися онлайн.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру