Капітан спецназу просить відгукнутися екіпаж бронетранспортера, який у 2015 році врятував йому життя

Дата: 04.03.2017
Автор:

Увага, розшук! Допоможіть знайти невідомих героїв! Розшукується екіпаж БТР-4 Національній гвардії, який 16 лютого 2015-го року без наказу прийшов на допомогу в районі Новогригорівки групі 3-го полку спецпризначення капітана “А”, що потрапила в засідку, пишуть Патріоти України.

“Група “А”. була єдиним підрозділом, який добровільно пішов на виручку групі спецпризначення, що потрапила в засідку, капітана Юрія Бутусова і Vadim Dovgoruk (Юра загинув смертю хоробрих, Вадим важко поранений, втратив обидві ноги і руку…). Почувши звуки бою, “А” сам повів свою групу на прорив до товаришів, без наказу. Інші армійські підрозділи йти без розвідки і без наказу відмовилися”, – написав на своїй сторінці в “Фейсбук” Юрій Бутусов і продовжив:

“Група “А”. зіткнулася в упор із загоном супротивника. В ході бою на короткій дистанції патруль противника був знищений, але група розсипалася, важко поранений командир групи залишився один в зайнятім ворогом селі. Шансів вибратися самостійно не було, офіцер стікав кров’ю, і на морозі йому було не вижити.

Туди треба було посилати танки і бронетехніку, але без наказу вони не пішли. Бійці групи “А”. звернулися за допомогою до підрозділів, що знаходився неподалік, і зробили все можливе для порятунку командира. Але на заклик спецпризначенців відгукнувся лише один екіпаж – БТР-4, що в селищі Миронівське перебував разом з підрозділом, ймовірно, батальйону Нацгвардії імені Кульчицького або харківської бригади Нацгвардії. Можливо, був прикомандирований з якоїсь іншої частини – оскільки своїх БТР-4 штатних у батальйоні Кульчицького не було. Цей екіпаж поїхав сам, тільки з бійцями групи “А”, один, без підтримки іншої бронетехніки. БТР-4 знайшов дорогу, прорвався і з боєм, і разом з бійцями групи “А”. під вогнем ворога врятував одного з кращих українських офіцерів спецпризначення.

Офіцер спецназу капітан “А”, врятований від вірної загибелі, просить відгукнутися екіпаж БТР-4, який врятував йому життя. Приєднуюсь до прохання – ми із задоволенням хотіли б написати про безстрашних героїв. Всі герої в цьому бою гідні найвищої нагороди. Це повинен бути приклад, про який повинен знати кожен.

www.patrioty.org.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру