У Черкасах відбулася церемонія нагородження орденом “Народний Герой України”

Дата: 11.02.2017
Автор:

У Черкасах провели церемонію нагородження військових орденом “Народний Герой України”. Відзнаки отримали 10 військових. Серед них нагородили посмертно черкащан генерал-майора Ігоря Момота та капітана ЗСУ Андрія Кизила.

Захід відбувся 10 лютого у будинку культури ім. І. Кулика. Прийшли більше 200 черкащан.

“Ця нагорода не вважається державною. Але це відзнака народу і його пошана героям. Є багато бійців, волонтерів, медиків, яких держава не відзначила. Вже нагородили близько 300 осіб як живих, так і загиблих. У Черкасах нагороджуємо 10 людей. Ще один військовий не зміг приїхати”, – розповідає Ірина Довгань, співорганізатор та волонтер.

На заході отримали відзнаки – Роман (Гром), Сергій Кужелюк, Андрій Абракітов, Олег Копичинский, Євгеній Сидоренко, Олександр Панченко, Юрій Соболєв. Посмертно нагородили Ігоря Момота, Андрія Кизила, Олександра Чернікова та Сергія Шадських.

Подібні церемонії вже відбувалися у Києві, Львові, Харкові, Чонгарі, Житомирі, Тернополі, Миколаєві, Чернівцях, Полтаві, Краматорську. Наступне нагородження може відбутися в Маріуполі чи Кропивницькому.

Нагороду “Народний герой України” започаткували у 2015 році. Її існує два види: із жовто-блакитною стрічкою – для волонтерів і медиків, та з червоно-чорною стрічкою – для бійців. Загалом народну відзнаку уже отримали майже 300 людей. Близько сотні з них посмертно.

www.gazeta.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру