Українці перемогли на фестивалі снігової скульптури в Швейцарії

Дата: 28.01.2017
Автор:
Українці Богдан Куцевич, Олексій Пода, Олексій Козак і швейцарець Джонатан Райнер взяли головний приз на престижному міжнародному фестивалі снігової скульптури World Snow Festival у швейцарському гірському селищі Гріндельвальд.

Про це повідомляє УНІАН.

За чотири дні команда спорудила з брили снігу містичний плащ з посохом.

“Темою конкурсу була магія. У глядача повинно виникнути відчуття, що маг щойно пішов, залишивши свої речі, і будь-хто може їх приміряти. Оскільки багато команд на різних конкурсах роблять скульптури у своєму фірмовому стилі, ми тепер жартуємо, що на наступному змаганні зробимо штани, светр або інший фасон плаща”, — розповів Олексій Пода.

У звичайному житті 39-річний Богдан і 35-річний Олексій працюють архітекторами, Олексій Козак займається рекламою, а їх швейцарський друг Джонатан – аспірант-фізик.

Команда, якій вже чотири роки, взяла участь уже в 7 конкурсах — у США, Китаї, Норвегії та інших країнах. За словами учасників, умови завжди однакові: команда отримує 25-30-тонний куб спресованного снігу розміром 3,5 на 3,5 метра та 4 дні на створення скульптури.

“У нас, бувало, траплялися камені і навіть пляшки всередині куба. Тому за куб тягнуть жереб. Від удачі залежить ще й розташування на майданчику з освітленням. Сонячне світло має велике значення – без нього скульптура не зчитується, зливається з землею. У Гріндельвальді майданчик був оточений гірськими хребтами на висоті 1000 метрів, і сонце потрапляло на нього лише дві години на день. Зате фігура може простояти кілька місяців”, — додав Пода.

 

  • Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська IT-команда  dcua посіла перше місце у всесвітньому рейтингу CTFtime серед фахівців, здатних визначити ступінь захисту інтернет-системи від атак і збудувати її – таких спеціалістів зазвичай називають “білими хакерами”.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру