13 січня у Києві відбудеться “Вечір Різдвяних Василів”

Дата: 12.01.2017
Автор:

Запрошуємо на Вечір Різдвяних Василів, який був започаткований дисидентом та філософом Євгеном Сверстюком. У заході, який відбудеться 13 січня о 18.00 у столичному Будинку Вчителя за адресою вул. Володимирська 57, візьме участь Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

У січні кожного року ми традиційно відзначаємо Свято Різдвяних Василів, збираємо особливих гостей та згадуємо Стуса, Симоненка, Чумака, Еллана-Блакитного, які народилися в ці Різдвяні дні.

За життя Євгена Сверстюка у цей день оголошувалися нові лауреати однієї із найпрестижніших в країні нагород – премії Василя Стуса. Євген Олександрович вручав цю премію ще при совєтському режимові, коли існували тільки державні нагороди, а перша громадська премія сприймалася як політичний виклик.

Тож і зараз небобратство лауреатів премії Василя Стуса різних років скликають усіх розділити з нами цей вечір, згадати Євгена Сверстюка та презентувати книгу Михайла Шкільника «Україна у боротьбі за державність у 1917-1921 рр.» із передмовою Євгена Сверстюка «Цю книжку треба знати».

У вечорі візьмуть участь лауреати премії фольклорно-етнографічний гурт «Дай Боже», виконавиця співаної поезії Олена Голуб, актор Кирило Булкін, правозахисниця Олександра Матвійчук, бард Ігор Жук, кобзар Тарас Компаніченко та гурт «Хорея Козацька» та інші.

Свято Різдвяних Василів відбудеться 13 січня о 18:00 у Будинку Вчителя за адресою вул. Володимирська 57.

Вхід безкоштовний.

 Контакти: 067 449 48 39 evromaidansos@gmail.com

www.memory.gov.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру