На Донеччині поліцейські піймали колишнього танкіста “ДНР”

Дата: 01.01.2017
Автор:

Пійманий танкіст охоче розповідає слідчим про "ДНР" і її "армію", керовану росіянами

Напередодні Нового року, 31 грудня, правоохоронці Донеччини піймали бойовика, який раніше служив в батальйоні “Сварожичі” незаконного збройного формування “Оплот”, який діє на окупованій частині регіону. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на відділ комунікації поліції Донецької області.

Як стало відомо, бойовик приїхав святкувати в прифронтове село Пільне Волноваського району та одразу потрапив у поле зору співробітників кримінальної поліції, які в рамках посиленого режиму несення служби цілодобово працюють на лінії розмежування.

“Під час перевірки по всьому масиву оперативних даних, який є в розпорядженні поліції Донецької області, було встановлено, що 23-річний житель Донецька є активним учасником незаконних збройних формувань”, – зазначив начальник відділу управління кримінальної поліції ГУНП в Донецькій області Андрій Бондаренко . Бойовик був негайно затриманий, доставлений в Волноваський відділ поліції. У нього вилучено посвідчення “ополченця”.

До лав терористів колишній комірник торгового центру вступив у червні 2015 року, маючи намір збагатитися. Став стрільцем батальйону “Сварожичі” бандформування “Оплот”. Причому ніяких умінь куратори від кандидатів не вимагали – щоб поповнити ряди “живої сили” і отримати зброю, був потрібний тільки паспорт.

З карабіном СКС “ополченець” стояв на блокпосту біля шахти Трудовська в Петровському районі між Донецьком і Мар’їнкою. “Вночі приїжджали мінометні розрахунки і проводили обстріл по Мар’їнці. Стріляли десь 15 хвилин, потім міняли дислокацію”, – розповідає затриманий.

Саме тоді терористи щодня наносили нищівні артудари по житлових кварталах, гинули мирні жителі. Але звільнитися він вирішив не через це, а тому, що мало платили. Після 5 місяців служби бойовик дезертирував і тривалий час переховувався, працював на ринку вантажником.

У червні 2016 року йому прийшла повістка, і він знову опинився серед “гарматного м’яса”. Новобранця розподілили в танковий підрозділ, який формували два “особіста”, кадрові військові, громадяни РФ. За словами бойовика, окупанти не мали знаків розрізнення, тільки погони капітанів, і тим не менше командували місцевими полковниками.

Первинне навчання він проходив прямо серед міста на полігоні в Куйбишевському районі Донецька на російській техніці. В ангарі стояли 4 танки Т-72 і Т-64, які пригнали з території РФ. Після двох тижнів навчання новоспечених танкістів перекинули на військовий полігон між Горлівкою та селищем Пантелеймонівка.

Звідси до позицій ЗСУ було 3 км. У розташуванні було 6 російських танків і 70 чоловік особового складу. Командували батальйоном двоє росіян-”капітанів”, місцеві нічого не вирішували. Ночами танки виїжджали і обстрілювали позиції ЗСУ і прифронтові населені пункти.

Армійське життя екс-комірникові швидко набридло, тим більше, що замість обіцяних 15 тисяч рублів, платили тільки половину. Він втік і пробрався на територію, підконтрольну Україні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків) Кримінального кодексу України. Пособнику терористів загрожує до 15 років позбавлення волі.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру