Бронекатери “Гюрза” отримали “бойове хрещення” і змусили втікати російський фрегат “Смєтлівий”

Дата: 12.12.2016
Автор:
Після випробувань заводських та державних два бронекатери “Гюрза” нарешті зачислені до бойового складу ВМС України. «Бойове хрещення» маленькі та верткі кораблики отримали одразу…

 Перший вихід у відкрите море відбувся у супроводі флагмана Чорноморського флоту ВМСУ – фрегата «Сагайдачний», зазначають Патріоти України. Група взяла курс до того місця у територіальних водах нашої держави, де височіють захоплені росіянами «вишки Бойка».

Загарбник не дрімав. Невдовзі з’явився протичовновий фрегат ВМС РФ «Смєтлівий». Загарбник повівся дуже нахабно, наставивши на «Сагайдачного» свої гармати. Однак агресор не розгледів “москітний флот”, що йшов разом з флагманом. Броньовані катери важко було розгледіти візуально, через низьку посадку, а радари їх не бачили завдяки технологіям «Стелз». Це дало українцям перевагу. Під прикриттям димової завіси з «Гетьмана Сагайдачного» обидві «Гюрзи» наблизились впритул до росіянина, і взяли того у лещата. Коли дим розвіявся, здивований ворог побачив, що перебуває в оточенні трьох кораблів, і крім гармат «Сагайдачного» на нього дивиться достатньо потужне озброєння броньованих катерів. Піджавши «хвоста» «Смєтлівий» ретирувався, залишивши за українцями умовне «поле бою».

У ВМС України під «Гюрзу» розробили новітню тактику бою для сучасних надводних кораблів – «вовча зграя». Угруповання таких «москитів» може атакувати великі цілі, не даючи ворогу сконцетруватися на одній мішені. Таку тактику колись застосовували і запорізьки «Чайки», атакуючи великі бойові судна. У наступному році «зграя» має поповнитись ще декількома «вовками».

www.patrioty.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру