НАТО розриває контракти по авіаперевезеннях до Афганістану з Росією – і передає їх Україні

Дата: 21.11.2016
Автор:

З першого ж дня 2017 року  авіакомпанія “Волга-Дніпро” вже не матиме замовлень американського Пентагона – вона втратить один з найперспективніших і економічно вигідних своїх напрямків авіаційних вантажоперевезень – Афганістан і Ірак.
Росіяни з Ульяновської компанії з жалем зізнаються, що напрямок був дуже фінансово вигідним, і до 2014 року  цей бізнес ріс «як на дріжджах»…
Натомість американська сторона планує передати всі замовлення українській стороні – корпорації «Антонов», яка володіє сімома «Русланами» (тільки ці літаки підходять для вантажоперевезень за вказаним напрямком).
“Києву потрібні гроші, а торгівля в більшості випадків побиває допомогу. Діючи в дусі настрою Заходу, караючи Росію в торговельній сфері, треба вивести компанію «Волга-Дніпро» за дужки цих взаємин. Треба зробити це цілком українсько-натовським підприємством. Це набагато менш провокаційний крок, аніж гарантії безпеки, але цей крок буде більше, аніж просто сигналом”, – говорять експерти.

Українська авіакомпанія “Авіалінії Антонова”, один з провідних світових операторів важкого транспортного Ан-124-100 “Руслан” вантажопідйомністю 150 тонн, з 1 відкриває січня 2017 року Великобританії нове представництво – компанію Dreamlifts Ltd.
Як повідомила прес-служба ДП “Антонов”, ТОВ Dreamlifts представлятиме “Авіалінії Антонова” у Сполученому Королівстві замість створеної для просування послуг з перевезення вантажів літаками Ан-124-100 спільно з російською авіакомпанією “Волга-Дніпро” у 2006 році Ruslan International (RI), – а та з ініціативи української сторони припиняє свою діяльність 31 грудня 2016 року.

За оцінками керівництва компанії, “Авіалінії Антонова” розраховують продовжити співробітництво з альянсом за програмою SALIS після завершення спільного з “Волга-Дніпро” контракту. В рамках нового формату партнерства з НАТО, не виключають в компанії, місцем базування українських “Русланів” залишиться німецький Лейпциг.
Як повідомлялося, в зв’язку із зовнішньою агресією і анексією РФ Криму, в 2014 році Україна припинила експорт в РФ товарів військового та подвійного призначення. Уряд України в травні 2015 року розірвав міжурядову угоду з РФ у сфері ВТС від 1993 року.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру