21 листопада у День Гідності та Свободи розпочинається Мандруючий проект «ВІДВАЖНІ: Наші Герої»

Дата: 20.11.2016
Автор:

 21 листопада до Дня Гідності та Свободи Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Національний музей Революції Гідності, Український інститут національної пам’яті та Український Дім презентують мультимедійну мандруючу виставку «ВІДВАЖНІ: Наші Герої», присвячену 100-річчю Української Революції.

Виставка «ВІДВАЖНІ: Наші Герої» складається із 6 модулів, на яких представлені реконструйовані типажі революційних епох – від Січових Стрільців до Майданівців. Доповнюють виставку  тематичні відеоролики з кінохроніки та художніх колажів.

Упродовж 2017 року виставка мандруватиме регіонами України і закордоном.

Початок заходу: 16.00

Місце проведення: Український дім (м. Київ, вул. Хрещатик, 2), 1 поверх

Експозиція триватиме протягом 21 –24 листопада. Вхід вільний.

У межах відкриття експозиції відбудуться мистецькі виступи і презентація нового видання із серії «Усні історії Майдану» Українського інституту національної пам’яті.

Також цього ж дня Український інститут національної пам’яті спільно з Київською міською державною адміністрацією запрошують на презентацію книги «Майдан від першої особи. Мистецтво на барикадах».

Книга є вже другим випуском збірника, до якого увійшли особисті спогади митців про їх участь у протестних акціях Революції Гідності. На презентації йтиметься про Революцію Гідності та мистецтво, яке її супроводжувало.

Початок заходу: 21 листопада, 18.00

Місце проведення: Український дім (м. Київ, вул. Хрещатик, 2)

Учасники презентації:

Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, письменник, кіносценарист, викладач Андрій Курков, письменник Олександр Ірванець, Гурт «Гайдамаки», художник Олександр Мельник, художник, старший викладач Національної академії образотворчого мистецтва Марина Соченко, фотохудожник Олександр Тимошенко, Генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності Ігор Пошивайло, музейник Василь Рожко, дизайнер і громадська активістка Ольга Сало, художниця та перформер Таїсія Мельник.

Нагадуємо, що з 19 по 27 листопада у Мистецькому Арсеналі працюватиме культурно-освітня програма «Арсенал Свободи» Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності за підтримки ГО «Музей Майдану», Українського інституту національної пам’яті та Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький Арсенал».

Повний план заходів до Дня Гідності та Свободи – за посиланням.Акредитація і додаткова інформація по проекту «ВІДВАЖНІ: НАШІ ГЕРОЇ» – за посиланням, за телефоном +38 (067) 508 26 39 або за електронною адресою maidanmuseum@gmail.com

Організатори і партнери: Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності, Український інститут національної пам’яті, НЦДКС «Український дім», Український Інститут Історії Моди, Військово-історичний клуб «Повстанець».

www.kmu.gov.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру