Полковник США із Global SOF Foundation вважає український спецназ наймотивованішим у світі

Дата: 17.11.2016
Автор:

Вторгнення «зелених чоловічків» в Україні показало серйозну проблему з наявністю підрозділів спецназу в країні, що вимагало втручання. Про це йдеться в статті Говарда Альтмана для видання Tampa Bay Times, передають Патріоти України.

Автор нагадує, що на момент нападу росіян в Україні було чотири полки спецназу і спецпідрозділ розвідки. Керівник Центру оборонних реформ Олександр Данилюк лобіював створення єдиної команди, яка за зразком американської синхронізувала б дії сил для вироблення нетрадиційної тактики. У США такий центр Командування спецопераціями (SOCOM) був створений на базі ВПС «Макділл» у Тампі (штат Флорида).

Допомогти Данилюку вирішив міжнародний фонд SOF – некомерційна організація, яка надає підтримку світовим силам спецоперацій. У жовтні минулого року на конференції в Прибалтиці, де його попросили допомогти Україні, виступав полковник у відставці, головний помічник колишнього керівника SOCOM Стю Бредін.

Після виходу на пенсію МакРейвен створив цей Global SOF Foundation. Бредін так описав український спецназ: «Ці хлопці боротимуться до останньої краплі крові. Це жорсткі націоналісти. Я ніколи не бачив більш мотивованої групи людей, яка не боїться померти за свою країну».

SOCOM, йдеться в статті, не має ніякого відношення до спецсил України, але, використовуючи досвід SOCOM і диверсійних операцій інших країн, Бредін рекомендував створити гнучкі, сили, що швидко розгортаються, які могли б швидко реагувати за допомогою малої командної структури.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру