Звіт Bellingcat: “Бук”, який збив МН17, на Донбас відправила верхівка армії РФ – є багато записів

Дата: 10.11.2016
Автор:

За відправлення військової техніки на непідконтрольну Києву територію Донбасу відповідальне командування російських збройних сил.

Про це в інтерв’ю DW розповів засновник міжнародної групи розслідувань “Bellingcat” Еліот Хіггінс.

“За відправлення військової техніки в Україну відповідальне командування російських збройних сил. Складно назвати ім’я людини, яка віддала наказ. Але спільна слідча група має  великий масив записів”, – сказав він.

“І з них, можливо, стане зрозуміло, хто зробив запит на пускову установку, куди прохання скерували, і хто дав цьому статися (Збиття літака Boeing 777 біля Тореза Донецької області 17 липня 2014 – ред.)”.

Водночас Хіггінс, говорячи про бомбардування у Сирії, розповів, що група сфокусувалася на Росії, оскільки це “легка здобич”.

“От, наприклад. Міноборони (РФ – ред.) заявляє, що не бомбило лікарню. Ми перевіряємо це на базі відкритих даних, і майже завжди виявляється, що військове відомство Росії бреше”, – сказав він.

“Росія добре розвинута у розвідці, війні та обмані, але постійна брехня не робить відмінним брехуном. І в цьому проблема Росії. Влада дуже багато бреше. Є таке змагання – слово Росії проти слова Заходу. Якщо Росія перестане брехати, нам не буде про що писати”, – сказав він.

Як відомо, у липні група журналістів-розслідувачів Bellingcat оприлюднила новий звіт про катастрофу “Боїнга-777″ Малазійських авіаліній на сході України.

28 вересня міжнародне слідство оприлюднило дані розслідування, згідно з якими “Бук” був доставлений з Росії і після пострілу повернувся назад.

www.pravda.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру