У Зеленій Діброві на Черкащині встановили погруддя Великого Кобзаря

Дата: 08.11.2016
Автор:

У мальовничому селі Зелена Діброва Городищенського району Черкащини, де доживала віка і спочиває з миром сестра Тараса Шевченка Катерина і малював свої картини її нащадок Фотій Красицький, встановлено погруддя Великого Кобзаря.

Попереднє погруддя, яке простояло 55 років та нещодавно було вкрадене зловмисниками, досі так і не знайдене. Тож громада села на чолі з головою І. В. Щербаком, не чекаючи манни небесної, купили та встановили нове погруддя – бо за їх словами “Зелена Діброва без Шевченка, це що Україна без свого стягу”. Про це повідомляє один з учасників урочистого відкриття, отаман Козачанського куреня Вільного козацтва Олег Голуб.

«Лунали теплі слова в пам’ять про Тараса та святкова сальва з козацької гарматки сповістила на всю Україну, що зеленодібрівці завжди пам’ятатимуть та шануватимуть Кобзаря і Пророка, наперекір всім недоброзичливцям та вандалам…» – згадує Олег Голуб.

Погруддя Кобзаря встановили 7 листопада – у день 115-річчя від часу народження відомого шевченкознавця Дмитра Красицького – саме він у 1961 році подарував землякам попередній пам’ятник Шевченкові…

 Петро ДОБРО, фото Олега ГОЛУБА

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру