СБУ перекрила канал постачання зброї диверсантам “ДНР” та затримала їхню інформаторку

Дата: 19.10.2016
Автор:

Серед вилучених гвинтівок - одна снайперська та дві штурмові (оперативна зйомка СБУ)

Співробітники СБ України спільно з прикордонниками перекрили канал постачання зброї з тимчасово окупованих терористами територій для потреб диверсійних груп т.зв. “ДНР”.

На блокпосту поблизу села Березове Мар’їнського району Донеччини правоохоронці зупинили авто. Під час огляду машини співробітники спецслужби виявили шість одиниць вогнепальної нарізної зброї, у тому числі одну снайперську та дві штурмові гвинтівки. Чоловік надав підроблені документи щодо походження зброї.

За інформацією СБ України, зловмисник перевозив частину зброї для закладання у схованку, призначену для диверсійної групи терористів.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 358 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення всіх осіб, що причетні до організації та функціонування каналу передачі зброї диверсантам.

Окрім того, у Бахмуті на Донеччині Служба безпеки України спільно з поліцією затримали активну учасницю інформаційної мережі терористичної організації «ДНР».

Зловмисниця була завербована ще у квітні 2014 року представником одного з бандформувань терористів на прізвисько «Баста». Вона передавала бойовикам інформацію службового характеру, яку отримувала на роботі, а також відомості про місця дислокації та переміщення українських підрозділів. Потім ці дані передавалися розвідувальним органам Російської Федерації та використовувалися для проведення диверсій проти мешканців Донбасу.

Під час проведення обшуків за місцем проживання та роботи інформаторки правоохоронці вилучили флеш-носії, мобільні телефони, фотоапарат та блокноти з нотатками, що підтверджують протиправну діяльність на користь незаконних збройних угруповань. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

https://ssu.gov.ua/

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру