На міжнародній виставці озброєнь Україна представила новий бойовий модуль “Тайпан”

Дата: 01.10.2016
Автор:

Держпідприємство «СпецТехноЕкспорт», що входить до складу «Укроборонпрому», представило свій новий бойовий модуль «Тайпан».

Як повідомляє прес-служба концерну, прем’єра військової техніки відбулася на міжнародній виставці озброєнь ADEX-2016, що цими днями проходить в Азербайджані.

Бойовий модуль українського виробництва встановлено на бронеавтомобіль компанії AZCAN, що є спільним проектом Азербайджану та Канади.

Унікальність бойового модуля «Тайпан» полягає у встановленій системі безлюфтових планетарних редукторів та вентильних двигунів, що забезпечують точне наведення на ціль на надмалих та високих швидкостях обертання модуля. «Тайпан» здійснює автоматичне наведення гармати на обрані цілі, утримує озброєння в заданому положенні незалежно від зміни положення корпусу бойового автомобіля під час руху, здійснює автоматичний супровід цілі. Також на бойовий модуль встановлена система автоматичної видачі команд наведення з урахуванням метеоумов, типу снарядів, виду озброєння, кутової швидкості і дальності цілі. Ефективна дальність стрільби сягає 1,8 км.

Дистанційне керування бойовим модулем здійснюється на відстані до 500 м.

Також Україна на виставці презентує бронетранспортери БТР-3 та БТР-4, танк БМ «Оплот» та станцію РЕР «Кольчуга», проекти кораблів «Каракал» та «Гайдук-М», а також ракетний комплекс «Корсар», гармати ЗТМ-1 та ЗТМ-2.

Окрім «Укроборонпрому» участь у виставці також беруть приватні українські компанії.

Нагадаємо, на початку вересня держконцерн «Укроборонпром» представив відео нового ударного гелікоптера Мі-24ПУ1.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру