Висновок міжнародного слідства: МН17 збитий з території бойовиків – з “Бука”, привезеного з Росії

Дата: 28.09.2016
Автор:

Міжнародне слідство переконане, що пасажирський літак “Малайзійських авіаліній” 17 липня 2-014 року над сходом України збили з Первомайська, підконтрольного проросійським бойовикам, із установки “Бук”, привезеної з Росії.

Про це заявив голова департаменту розслідувань поліції Нідерландів Гілберт Пауліссен на п прес-конференції в Гаазі у середу.

“Ми повністю певні того, що наші висновки точні. А висновки наступні: 17 липня рейс MH17 був збитий ракетою з ПЗРК “Бук” з поля у Первомайському, і система була привезена з території Російської Федерації, а потім повернулася на територію Росії”, – заявив він.

Слідство у своїх висновках спирається на записи перехоплених телефонних розмов бойовиків Донбасу, записи у соцмережах, оприлюднені свідками знімки та відеозаписи, аналіз решток літака, а також дослідні експерименти (реконструкції) й висновки експертів.

Декілька перехоплених розмов увімкнули на прес-конференції.

У Первомайську свідки бачили обгорілу землю площею 30 на 30 м. Розслідувачі не бачили цього, але є фотографії від 16-го й 25 липня 2014 року: свідки зробили знімки обгорілого грунту, на фото також там видно сліди гусениць.

Експерти відслідкували рух ПЗРК “Бук” із Росії й назад.

Близько 8-ї ранку у день трагедії його побачили у Єнакієво, до цього їхав конвой.

“Трейлер перетнув кордон… на декількох фото, знайдених у мережах, бачимо ракети “земля- повітря”, замасковані комуфляжною сіткою. Супроводжував його конвой, який зупинявся двічі: перетинаючи межу Донецька, об 11-й конвой направився дорогою A26 з Макіївки до Сніжного… Потім комплекс “Бук” їхав своїм ходом”, – сказав Пауліссен.

Демонструючи одне з фото, він зазначив, що фон зображень прибрали, щоб не стала відомою людина, яка зробила ці знімки.

За словами Пауліссена, свідки чули звуки залпу й бачили, як падає літак На фото видно “димовий слід” – експерти встановили, що це не хмари.

Назад, як припускає слідство, “Бук” перевозили вночі.

Слідство вважає, що “Бук” сам доїхав до Сніжного, а потім, пізно ввечері 17 липня, його на вантажівці повезли до Красного Луча, а потім до Луганська. Відомо, що трейлер “Вольво” з “Буком” рухався до російського кордону, а потім перетнув його.

У записі перехопленої розмови, яка відбулася 18 липня 2014 року рано вранці, один зі співрозмовників каже: “Машина уже давно в Росії знаходиться…”.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру