У Черкасах відкрили музейну експозицію, присвячену вчителям-воїнам АТО

Дата: 20.09.2016
Автор:

20 вересня  у Черкаському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників відбулося відкриття експозиційної зали «Воїни світла», присвяченої освітянам, які були або нині перебувають в зоні АТО. Таких на область тридцять три особи, троє з них загинули на Сході. У музеї представлені речі, малюнки дітей, вірші, документи учасників бойових дій та волонтерів, уламки боєприпасів…

Ректор КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» Наталія Чепурна розповіла передісторію створення експозиції музею. Наталія Миколаївна зазначила, що у ході щорічної конференції Ліги старшокласників Черкащини у 2016 році було прийняте рішення провести обласну акцію, присвячену учителям-учасникам АТО «Випробування мужністю: освітяни Черкащини на варті миру». Результатом  тривалої роботи учнів та педагогічної спільноти Черкащини стали книга-проект «Шикувалися воїни світла…  Оповідь про героїв», у якій розповідається про учасників АТО, учителів – воїнів Черкаської області, справжніх захисників Вітчизни і зала «Воїни світла». Частина зібраного матеріалу увійшла до експозиції новоствореного музею.

Виставка діє в приміщенні обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників за адресою: м. Черкаси, вул. Бидгощська, 38/1.

http://ck-oda.gov.ua/

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру