У музеї Шевченка в Каневі можна буде бачити козацьку зброю і персні-печатки козацької старшини

Дата: 22.08.2016
Автор:

З нагоди Дня Незалежності України, 24 серпня 2016 року о 10:30, в музеї Тараса Шевченка у Каневі (Шевченківський національний заповідник) відкривається виставка козацької та самурайської зброї та перснів-печаток козацької старшини “Шлях воїна-один на двох”.

Як зазначається у повідомленні прес-служби музею, впродовж місяця відвідувачі музею Тараса Шевченка матимуть чудову нагоду познайомитись з експозицією виставки, де представлено біля 80 предметів з музейного зібрання колекціонера і мецената Олександра Фельдмана.

Серед експонатів безцінні реліквії козацької доби — поруч із шаблями, ятаганами, ножами, кинджалами, вістрями списів і рогатин, келепами та чеканом можна побачити старшинські символи-відзнаки: перначі, шестопер, срібний пояс, а також персні-печатки або сигнети середини XVI — початку XVIII ст. Ці предмети у козацькому житті набували сакрального значення: вони передавалися у спадок і з часом, перетворювалися з сімейних реліквій на історичні символи нашої країни.

Також у експозиції представлена і самурайська зброя – давні, вишукано оздоблені самурайські мечі, а також інша зброя, викувана кращими японськими майстрами. Меч для самурая вважається священним.

Основою виховання кожного хлопчика в Японії є кодекс самурайської етики бусідо (шлях воїна). Це впровадження ідей патріотизму, мужності, відданості своєму народу. Кожен із цих унікальних предметів цікавий і як витвір зброярського мистецтва, і як геральдична пам’ятка, і як раритет, пов’язаний з долями конкретних людей та історичним минулим.

Організовуючи виставки власної колекції в українських музеях, Олександр Фельдман впевнений, що це популяризує історію і культуру українського народу, розуміючи що культурна спадщина є одним з основних стовпів величності Української Держави.

Зауважимо, що виставка реліквій “Шлях воїна-один на двох” з приватної колекції FELDMAN FAMILY MUSEUM (м. Харків) працюватиме в період з 24 серпня по 30 вересня 2016 року у приміщенні музею Тараса Шевченка (Тарасова гора, м. Канів) кожного дня з 9-00 до 15-30, крім понеділка.

www.kanos.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру