Харківські конструктори навчили 20-тонний бронетранспортер “Буцефал” плавати

Дата: 03.06.2016
Автор:

Нові версії нашого БТР-4 випускаються серійно з 2013 року, в тому числі і на експорт. Український БТР дуже непогано показав себе в різних умовах експлуатації і бойового застосування. Його творці, ХКБ ім. Морозова, постійно працюють над модифікацією бронетранспортера, підганяючи експлуатаційні параметри машини під вимоги сучасного бою. Про це розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

На жаль, сталося так, що бойові випробування в реальних умовах харківські винаходи проходять у військовому конфлікті на території нашої країни.

Важливою характеристикою для транспортера завжди була можливість безпечно пересуватися по будь-якій поверхні, в тому числі і по воді. Але попередні версії 4-го БТРа не володіли такою функцією.

Тепер харківські фахівці змогли «навчити» 20-ти тонну машину плавати. Випробування на воді також пройшли в Харкові, на Салтівському водосховищі, і пройшли досить успішно.

Військові експерти відзначають малий час підготовки транспортера до подолання водної перешкоди, його високу маневреність на водній поверхні і достатню швидкість пересування в «плаваючому» режимі, що забезпечується і за рахунок установки 500-сильного двигуна німецького виробництва.

Важливою, як для військової машини, є і здатність безпечного заходу в воду під кутами до 25 градусів. На даний момент український БТР – 4 існує вже в восьми модифікаціях і роботу над його вдосконаленням продовжують харківські конструктори.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру