ЦК “Азов” пішов у ліси Холодного Яру – захищати… первоцвіти

Дата: 21.03.2016
Автор:

Черкаські активісти Цивільного Корпусу «Азов» звернулися до місцевих мешканців та гостей Черкащини і зокрема Холодного Яру з Екологічним Маніфестом, покликаним захистити весняні первоцвіти.

Цитуємо текст Маніфесту, отриманий “Козацьким краєм” від прес-служби ЦК “Азов”:

“Останні кілька тижнів на ресурсах Черкаського Осередку з`являлись повідомлення про патрульні групи «азовців» у Холодноярських лісах. Від початку цвітіння підсніжників активісти Цивільного Корпусу разом з іншими екологічними активістами охороняють від масового винищення цей рідкісний вид.

На жаль, за останні роки популяція підсніжників значно скоротилась, а подекуди й зовсім зникла зі звичних ареалів зростання. У зв`язку з цим, у 2009 році рослину було занесено до Червоної книги. Причиною винищення цього виду, як і багатьох, вже нині неіснуючих, видів рослин стала людська жадоба до грошей. Плюючи на Закон та майбутнє прийдешніх поколінь, підприємці щороку приїздять до Холодного Яру за підсніжниками, тим самим поступово знищуючи унікальну популяцію.

Холодний Яр – особливе місце для України, особливе своєю історією, енергетикою, рослинним та тваринним світом. Це реліктовий масив, багатий на рідкісні види рослин. Зокрема, унікальним є і холодноярський ареал складчастого підсніжника. Щовесни, коли небувалих розмахів набирає торгівля першоцвітами, сюди приїздять бракон`єри, які знищують унікальне природне явище.

Внаслідок егоїстичного ставлення до природи, наші нащадки вже більше ніколи не побачать неймовірну кількість вимерлих рослин та тварин. У спадок прийдешнім поколінням ми не залишимо нічого крім екологічної катастрофи, якщо просто зараз не припинимо думати лише про  матеріальну вигоду!”

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру