Вже більше 60 бойовиків здалися, скориставшись програмою СБУ “На тебе чекають вдома”

Дата: 21.02.2016
Автор:

У рамках програми Служби безпеки України «На тебе чекають вдома» черговий бойовик терористичної організації «ЛНР» перейшов лінію розмежування і добровільно здався українським правоохоронцям. Про це повідомляє прес-служба СБУ. У 2014 році, підтримуючи ідею створення «новоросії», чоловік приєднався до «казачего» угруповання т.зв. «ЛНР», ніс службу на блокпостах Луганська. Побачивши мародерство, здирництво, погане відношення з боку російських «казаків» та їх ватажків, розчарувавшись в ідеях новоствореної псевдореспубліки, вирішив повернутися на підконтрольну Україні територію. СБ України перевіряє діяльність чоловіка в незаконних збройних формуваннях.

У той же час на Донеччині Слов’янський міськрайонний суд звільнив від кримінальної відповідальності колишнього бойовика, який також скористався умовами програми СБУ. Під час розгляду справи суд врахував, що перебуваючи у складі незаконного збройного формування т.зв. “ДНР”, бойовик не брав участі у бойових діях та не знущався з мирного населення. Рішення прийнято на підставі ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України. Колишній бойовик повернувся до мирного життя на вільних від терористів територіях України.

Довідка. Наприкінці серпня минулого року Служба безпеки України розпочала програму «На тебе чекають вдома». Програма спрямована на доведення до учасників незаконних збройних формувань т.зв. «ДНР/ЛНР» положень законодавства, що передбачають можливість звільнення від кримінального покарання. Умовами програми вже скористалося понад 60 чоловік, які повернулися до своїх сімей. Судами Донецької та Луганської областей звільнено від кримінальної відповідальності 15 колишніх учасників НЗФ. Досудове розслідування або судові розгляди відносно інших тривають.

На сьогодні СБ України вивчає інформацію щодо 200 осіб, які також вирішили повернутися на підконтрольну Україні територію за умовами програми «На тебе чекають вдома».

www.sbu.gov.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру