На Донеччині арештовано ще двох інформаторів “ДНР”, а у Харкові – диверсантку

Дата: 03.10.2015
Автор:

Працівники СБУ затримали двох розвідників терористичної організації “ДНР” в Донецькій області.

Про це повідомля’ прес-службf СБУ. Правоохоронці викрили жителя Вугледара, який за завданням куратора “служби зовнішньої розвідки ДНР” збирав дані про дислокацію сил та засоби антитерористичної операції у Волноваському районі. Агент бойовиків мав досвід бойових дій в Нагірному Карабасі і є фахівцем у тактико-технічних характеристиках військового озброєння. Отримана від нього інформація використовувалися терористами для підготовки і ведення активних бойових дій проти українських військових.

В Авдіївці співробітники спецслужби затримали ще одного інформатора бойовиків. Жінка передавала представникам терористів дані про дислокацію і переміщення сил та засобів українських військових в районі свого міста. За вказівкою терористів одного зі збройних формувань “ДНР” вона також здійснювала коригування вогню по позиціях Збройних сил.

Порушено кримінальні виробництва за ч. 1 ст. 258 (тероризм) Кримінального кодексу.

Окрім того, Служба безпеки України затримала у Харкові диверсантку терористичної організації «ДНР» на прізвисько «Ліса», яка влітку ц.р. була «закинута» до харківського регіону для координації діяльності диверсійної групи. Загальне керівництво операцією та її фінансування здійснював з території Росії ватажок терористичної організації «Оплот» Євген Жилін. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу СБУ. До незаконних збройних формувань «Ліса» була завербована в листопаді минулого року під час перебування в Москві. До співпраці її залучив один з керівників терористичного угруповання «МДБ ДНР» на прізвисько «Танк». На початку грудня зловмисниця прибула на тимчасово підконтрольну терористам територію, де була зарахована до розвідвзводу. Вона отримала фейковий військовий квиток, особисту вогнепальну автоматичну зброю. У ході проведення слідчо-розшукових дій співробітники СБУ встановили місцезнаходження диверсантки та затримали її на території Харкова. Терористці оголошено підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває. Читайте також:
Джерело: http://patrioty.org.ua/popalas-u-harkovi-zatrimali-teroristku-dnr-na-prizvisko-lisa/

 http://patrioty.org.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру