22 серпня у Києві вшанують козаків і старшин Богданівського полку – першого полку Армії УНР

Дата: 14.08.2015
Автор:

22 серпня 2015 р. о 17.00 на залізничній станції Київ-Волинський відбудеться урочисте відкриття меморіальної дошки на вшанування козаків і старшин Богданівського полку, які загинули тут від московських куль.

26 липня 1917 р. на залізничній станції Пост-Волинський кірасири 2-го гвардійського полку та “казакі” 17-го Донського полку з кулеметів розстріляли ешелон 1-го Українського полку ім. Богдана Хмельницького, які їхали на фронт.
Історик Дмитро Дорошенко стверджував, що росіяни вбили 16 богданівців і 30 поранили, а сотник 7-ї сотні 2-го куреня Богданівського полку Іван Островершенко, як очевидець тих подій, засвідчував загибель близько півтори сотні богданівців.
31 липня 2015 р. Історичний клуб “Холодний Яр”, бажаючи вшанувати загиблих українських вояків, встановив меморіальну дошку на приміщенні кас ст. Київ-Волинський Південно-Західної залізниці.
На дошці вигравірувано прапор Богданівського полку і напис: “Тут, на ст. Пост-Волинський, 26 липня 1917 р. від московських куль загинули вояки Богданівського полку – першого полку відновленої Української армії. Вічна пам’ять!”
Дошку встановлено коштом Андрія Жованика, Романа Коваля і Дмитра Савченка.
“Холодний яр” Запрошує козацькі, громадські та політичні організації, а також вояків АТО, волонтерів і представників влади, вшанувати полеглих. Хто має бажання стати співфундатором пам’ятного знаку та співорганізатором вшанувань, може скласти пожертви (загальні видатки склали 10000 грн.)
За кілька днів буде опубліковано список осіб та організацій, які виявили бажання вшанувати борців за волю України та програму урочистостей.

Адреса вшанувань: Київ, вул. Новопольова, 101Б.
Їхати від Залізничного вокзалу електричкою – 2-га зупинка у південно-західному напрямі; від метро “Петрівка” тролейбусом №27; від метро “Академмістечко” мікроавтобусом №408; від метро “Контрактова площа” мікроавтобусом №302; від цирку мікроавтобусом №805; від станції метро “Лук’янівська” мікроавтобусом №496.
Назва зупинки для всіх маршрутів: “Станція Київ-Волинський”.
З центру міста можна добиратися й иншим транспортом до аеропорту “Жуляни”.

www.holos.fm

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру