У Росії пройшли потужні Марші на честь загиблого антипутінського діяча Бориса Нємцова

Дата: 01.03.2015
Автор:

Росіяни натякнули своїй нинішній владі, що вона - не вічна...

У Росії пройшли масові акції пам’яті антипутінського опозиціонера Бориса Нємцова, підло застреленого в ніч на 28 лютого.

Наймасовіша акція проходить в Москві: тут учасники пройшли маршем від станції “Китай-Город” до Великого Москворецького  мосту, де загинув російський опозиціонер.

У голові колони учасники несли великий плакат “Ці кулі – у кожного з нас”.

Видання “Дождь” повідомляє про затримання поліцаями частини мітингувальників, зокрема групи активістів за зав’язані на одяг стрічки в кольорах українського прапора.

Один з організаторів маршу – Ілля Яшин – оцінює кількість учасників у 100 тисяч осіб, Михайло Касьянов давав свою оцінку – 50 тисяч. У свою чергу у ГУВС Москви перелякано стверджують, що а акції взяли участь усього близько 7000 демонстрантів…

Опозиціонери йшли вулицями Москви під російськими та українськими прапорами

Також потужний марш пам’яті пройшов у Санкт-Петербурзі. Тут на марш учасники вийшли з гаслом “Борис Нємцов. Не забудемо, не пробачимо”.

Під час маршу у Москві російські поліцаї, грубо порушивши міжнародні правила, затримали депутата Верховної Ради України Олексія Гончаренка, на якому була одягнена футболка з портретом Бориса Нємцова і написом українською мовою “Герої не вмирають!”

Народний депутат України Олексій Гончаренко користується дипломатичним імунітетом і  його затримання представниками російської поліції є порушенням норм міжнародного права.

Про заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман.

Разом з тим спікер ВР звернувся до міністра закордонних справ Павла Клімкіна з тим, аби вжити термінових заходів щодо звільнення Гончаренка.

Олексія Гончаренка московські поліцаї запримітили по футболці...

“Я нічого не викрикував, плакатів та прапорів не ніс – затримали просто за футболку”, – заявив Гончаренко.

Пізніше прес-служба Гончаренка повідомила, що зв’язку з ним немає: “У відділенні поліції у нього відібрали телефон”.

Як відомо, джерела Інтерфаксу у правоохоронних органах повідомили, що Гончаренко може стати фігурантом порушеної в Росії кримінальної справи у зв’язку з подіями в Одесі 2 травня 2014 року, коли під час пожежі у Будинку Профспілок після вуличних сутичок загинули кількадесят людей.

Кримінальну справу за фактом подій в українській Одесі росіянами було порушено у жовтні 2014 року – щодо членів “Правого сектора”, “Самооборони Майдану”, фанатів українських футбольних клубів, посадових осіб МВС і СБУ.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру