По знахабнілій російській пропаганді буде нанесено удар

Дата: 10.01.2015
Автор:

Рішення про створення пан-європейського російськомовного каналу як джерела об’єктивної інформації могло б стати практичним результатом Саміту “Східного партнерства” в Ризі.

Про це заявив президент Петро Порошенко у ході зустрічі з главою МЗС Латвії Едгарсом Ринкевичсом.

“Співрозмовники приділили увагу необхідності спільних зусиль для протидії інформаційній пропаганді з боку Росії”, – повідомили у прес-службі президента.

Порошенко наголосив також на важливості практичної реалізації ініціативи низки країн ЄС та України щодо запровадження пан-європейського російськомовного каналу як джерела об’єктивної інформації.

“Рішення про створення такого каналу могло б стати ще одним практичним результатом Саміту “Східного партнерства” в Ризі”, – зазначив Порошенко.

Як відомо, Литва, Велика Британія, Данія та Естонія звернулися до Єврокомісії  із закликом розробити план дій по боротьбі з російської пропагандистської компанією.

У листі до Брюсселя пропонується створити в інтернеті платформу, на якій подаватиметься інформація про брехню та маніпуляції, пропаганду, надавати підтримку ініціативам зі створення телеканалів, мережевих порталів, радіостанцій і друкованих ЗМІ російською мовою, заохочувати обмін продукцією всередині ЄС, пропонувати продукцію чинним російським ЗМІ.

Раніше президент Естонії Тоомас Гендрік Ільвес закликав згуртуватися для боротьби проти пропаганди Кремля і “паралельної реальності”, яку створює Росія в інформаційному просторі.

www.pravda.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру