У Києві та інших містах України – вшанування чергових роковин від дня народження Степана Бандери

Дата: 31.12.2014
Автор:

Столична міліція закликає киян та гостей столиці до дотримання громадського порядку під час заходів з нагоди 106-ї річниці з дня народження Степана Бандери у четвер, 1 січня.

 ”1 січня у Києві, згідно з раніше поданою заявкою, на Майдані Незалежності та площі Михайлівській відбудеться захід з нагоди 106-ї річниці з дня народження С.Бандери… Столичні правоохоронці закликають киян та гостей столиці поводитися цивілізовано, ставитися один до одного толерантно, не порушувати громадський порядок і сприяти працівникам міліції у виконанні їхніх функцій з охорони правопорядку”, – повідомляє прес-служба міліції в середу, 31 грудня.
Охорону громадського порядку на зазначених територіях забезпечуватимуть близько трьохсот працівників столичної міліції та бійців Національної гвардії.
Традиційно організатором заходів з вшанування пам’яті Бандери виступає ВО “Свобода”.
Окрім Києва, заходи по вшануванню провідника ОУН пройдуть у Луцьку, Львові, Івано-Франківську, Черкасах та інших містах України.
Степан Бандера був одним з лідерів Організації українських націоналістів, що виступала за створення в Україні незалежної держави. З 1940 року очолив Організацію українських націоналістів. 15 жовтня 1959 у Мюнхені агент КДБ Богдан Сташинський пострілом зі спеціального пістолета (стріляв ампулами з ціаністим калієм) вбив Бандеру. Він похований на кладовищі у Мюнхені.
 У 2010 році в період президентства Віктора Ющенка Бандера був посмертно визнаний Героєм України. Однак в часи Януковича це рішення було скасоване судом.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру